> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

IZBORI U HRVATSKOM VESLAČKOM SAVEZU

Branimir Bašić novi predsjednik, Dražen Crnogaća ostao na čelu Vijeća klubova

17. rujna 2016. Autor: Petar Milin

Odlukom Vijeća klubova, na sjednici održanoj u Zadru, za novog predsjednika Hrvatskog veslačkog saveza izabran je Branimir Bašić, a za predsjednika Vijeća klubova Dražen Crnogaća. Obojica će dužnosti obnašati u četverogodišnjem razdoblju, podudarnom s olimpijskim ciklusom ljetnih Igara.
 
Branimir Bašić, dosadašnji dopredsjednik Hrvatskog veslačkog saveza i član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, tako će na mjestu predsjednika zamijeniti Zlatka Buzinu, koji se zbog poslovnih obveza nije kandidirao za novi mandat na čelu Saveza.

Zadarskoj izbornoj sjednici Vijeća klubova nazočili su predstavnici svih 27 članova Hrvatskog veslačkog saveza s pravom glasa. Prije samog izbora novih tijela Saveza, prisutne je pozdravio domaćin, predsjednik VK Jadran Zadar Joško Matulić, nakon čega je održana minuta šutnje za nedavno preminule veslačke djelatnike Vladimira Lasića i Venceslava Buču.

U kratkom obraćanju dosadašnji predsjednik Zlatko Buzina osvrnuo se na protekli ciklus od četiri godine. U prvom redu istaknuo je izvanredne rezultate koji su ostvarili naši najbolji veslači Valent i Martin Sinković te Damir Martin i David Šain. Ustvrdio je kako je Savez, u skladu sa svojim mogućnostima, pratio rezultate spomenutih veslača. Iako postoje i mnogi problemi, koje će rješavati novo vodstvo, apostrofirano je stabilno poslovanje Saveza, utemeljeno na zakonskim odrednicama.

Dvostruki izborni postupak prošao je u korektnoj demokratskoj proceduri. Nakon razrješnice dosadašnjem čelniku Vijeća klubova, najprije se krenulo u izbor predsjednika Vijeća klubova. Dva kandidata imala su pravovaljane kandidature - Mirna Rajle Brođanac i Dražen Crnogaća. U tijesnom ishodu glasovanja, za jedan glas (14-13) pobjedu je odnio Dražen Crnogaća. Za dopredsjednicu Vijeća klubova izabrana je Branka Murat.

Nakon toga uslijedilo je predstavljanje kandidata za predsjednika HVS-a, a u tajništvo Saveza u predviđenom su roku zaprimljene dvije pravovaljane kandidature - Branimira Bašića i Gorana Nuskerna. S predstavljanjem programa kandidata uslijedila su i pitanja nazočnih delegata klubova za obojicu pretendenata na čelnu dužnost HVS-a.

Pristupilo se glasovanju, a rezultat je bio identičan onome u izboru predsjednika Vijeća klubova. Za jedan glas (14-13) pobijedio je Branimir Bašić. Novi predsjednik zahvalio se svima na ukazanom povjerenju i istaknuo da će raditi u interesu svih klubova i hrvatskog veslanja u cjelini, kao i to da će uvijek biti svima na raspolaganju.

Zatim su u Izvršni odbor HVS-a izabrani: Branimir Bašić, Dražen Babić, Romano Bajlo, Mirko Benaković, Ivica Botica, Zlatko Buzina, Joško Erceg, Ivica Filipović, Zdravko Salopek, Andrej Smilović i Dragan Stanković.

Predsjednik Nadzornog odbora je Mladen Mihovilić, a uz njega članovi su još Marko Potrebica i Krunoslav Prentašić. 

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

OI - Damir Martin srebrni u samcu
OI - Valent i Martin Sinković zlatni u dvojcu na pariće
EP Juniora - Trakai

Svjetski kup - Poznan


Svjetski kup - Luzern
Europsko seniorsko prvenstvo
Svjetski kup - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima