> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE NA ERGOMETRIMA 2000m

Martin Sinković obranio naslov, Damiru Martinu drugo mjesto i osobni rekord

12. ožujka 2016. Autor: Petar Milin | Foto: www.vkjadran.hr

Kao uvertiru u skorašnju sezonu na vodi Rijeka je i ove godine ugostila veslačke ergometraše na iznimno atraktivnom natjecanju u organizaciji Veslačkog kluba Jadran i Hrvatskog veslačkog saveza.  Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometru na klasičnoj dionici od 2000 metara bilo je, dakako, s međunarodnim predznakom (gosti iz BiH, Austrije, Italije i Slovenije), a privuklo je blizu 400 natjecatelja u desetak kategorija.
                
Premda se radi o testiranju snage na suhom, Riječani i njihovi gosti priredili su “festival veslanja”, ispunivši Dvoranu 3. maj na Kantridi. Za nagradu svjedočili su još jednom neizvjesnom dvoboju “u režiji” hrvatskih olimpijaca. Budući da se Valent Sinković zbog lakše ozljede odlučio ne upuštati u rizike, dvoboj najatraktivnije kategorije prošao je u znaku “dva Martina”.

Mlađi brat iz posade zlatnog dvojca na pariće, Martin Sinković (HAVK Mladost), obranio je naslov pobjednika s izveslanih 5:46.6. To je tek nešto slabiji rezultat od njegova prošlogodišnjeg osobnog rekorda (5:45.5) iz iste dvorane. Podsjetimo, i Valent je tada odveslao za njega rekordnih 5:46.1.

- Želio sam sam još malo poboljšati osobni rekord, odraditi 2000 metara ispod 5:45, ali kao pobjednik ne mogu biti nezadovoljan ni postignutim rezultatom. Da je nastupio, i Valent bi bio na ovoj razini, što bi bila potvrda da smo i dalje najbrži u dublu - poruka je pobjednika Martina Sinkovića.

A da ni 10. izdanje riječke “ergometrijade” ne prođe bez rekorda, pobrinuo se olimpijski samac, Damir Martin (VK Trešnjevka), dosad najboljim osobnim postignućem (5:48.4), vrijednim ukupnog drugog mjesta:

- Forma je u usponu, sve ide po planu. Zadovoljan sam osobnim rekordom i činjenicom da sam na ergometru sve bliže Sinkovićima. Čestitam Martinu na novoj pobjedi!

Treće mjesto u muškoj seniorskoj konkurenciji osvojio je domaći veslač, Danijel Plišić (6:07.4). U ženskoj seniorskoj konkurenciji dominirale su trešnjevčanke, predvođene sestrama Milošević (pobjednica Marcela 6:58.1, drugoplasirana Karla 7:09.6)…

Na riječkoj Kantridi dogodila se sjajna prezentacija veslačkog sporta, praćena i na videozidu. Stoga organizatorima sve pohvale! Do nove velike veslačke fešte u Rijeci, ili kako bi se, sudeći prema seniorskom pobjedničkom dvojcu, moglo reći - do novog “Martinja” (i “Valentinova”).

Rezultati

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Hrvatsko veslačko prvenstvo
SP seniora - Aigubellete
SP juniora - Rio de Janeiro
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
2. Regata Svjetskog kupa - Varese
EP seniora - Poznan
EP juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''