> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO - TRAKAI

Jedno finale za hrvatske posade

10. srpnja 2016. Autor: Petar Milin

Najbolji hrvatski juniorski veslači nastupili su na Europskom prvenstvu održanom u litvanskom Trakaiju. Na lijepoj stazi pokraj glavnog grada Vilniusa najznačajniji rezultat ostvarila je Teuta Lea Stojaković u ženskom samcu. Ona je plasiravši se u finale osvajanjem trećeg mjesta u svojoj polufinalnoj skupini na kraju osvojila šesto mjesto. Još su tri hrvatske posade uspjele kroz eliminacijske utrke izboriti plasman među dvanaest najboljih posada ali bez plasmana u finala, a time i borbe za medalju. Tako se dogodilo, da po prvi puta nakon Europskog prvenstva održanog na Bledu 2012., hrvatsko veslanje ostane bez medalje na ovom natjecanju, koje je iz godine u godinu sve masovnije i kvalitetnije.

U muškom samcu Patrik Farkaš je osvojio solidno drugo mjesto u finalu B odnosno osmo ukupno. Mladi dvojac bez kormilara, kojeg su veslali braća Patrik i Anton Lončarić, odveslao je vrlo dobro i u skladu s trenutnim mogućnostima s obzirom da su obojica mlađi juniori. Ako nastave s ovakvim radom u sljedećim sezonama se od ove posade mogu očekivati lijepi rezultati.

Četverac na pariće u sastavu Boris Cesarec, Zvonimir Soldo, Mihael Girotto i Ivan Grgić također je kroz eliminacije izborio polufinale ali nisu uspjeli proći do finala. Zbog bolesti Zvonimira Solde, otkazan je nastup u finalu B, tako da su na kraju završili na dvanaestom mjestu poretka. Ženski dvojac bez kormilara Julia McCoullogh i Bruna Milinović nije prošao u finale ali je dobrom utrkom i pobjedom u finalu B popravio taj dojam.

I na kraju, osmerac u sastavu Marin Maletić, Krešimir Forjan, Frane Filip Garma, Luka Rakić Gojanović, Luka Smirčić, Leon Mikulić, Hrvoje Vrdoljak, Ivo Rebić i kormilar Tomislav Bašić odradio je solidan nastup. Finale je u utrci repasaža izmaklo za vrlo malo. U finalu B osvojili su drugo mjesto uz gotovo identičnu utrku kao u utrci repasaža izgubivši vodstvo u samom finišu utrke. Europsko prvenstvo, održano ove godine u Trakaiju, bilo je do sada najmasovnije i s najvećim brojem veslača i država sudionica. Sama organizacija natjecanja također je protekla na vrlo velikoj visini.

> Nastupi hrvatskih juniora na EP

> Galerija slika

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Svjetski kup - Poznan
Svjetski kup - Luzern
Europsko seniorsko prvenstvo
Svjetski kup - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima