> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

ZAVRŠNI DAN MEĐUNARODNE VESLAČKE REGATE NA JARUNU

Rutinskom pobjedom Sinkovići zadržali dvogodišnju ‘nedodirljivost’

10. travnja 2016. Autor: Petar Milin | Foto: Darko Zibar

Drugi dan Croatia Opena imao je puno bolje vremenske (pred)uvjete za dobre utrke, a njih nije izostalo. Bilo je nekoliko iznimno napetih finala, ali u onom najiščekivanijem - napetost je potpuno izostala.

Do novog trofeja na domaćoj regati dvostruki svjetski prvaci u dvojcu na pariće, Valent i Martin Sinković, stigli su rutinskom pobjedom (6:19.89), ispred dviju estonskih posada, inače članova brončanog četverca na pariće s lanjskog SP-a. Taimsoo i Endrekson zaostali su desetak, Raja i Jamsa više od dvadeset sekundi, što će reći da su “zlatna braća” veslala za vlastiti gušt kao na jačem treningu.

- Strašno smo naporno trenirali jesen i zimu i želja nam je bila što bolje se predstaviti na početku sezone pred svojom publikom. Bilo je malo i nervoze zbog toga, ali sve je ispalo dobro, zadovoljni smo nastupom – rekao je Valent Sinković.

Martin Sinković je imao malo toga za dodati, a njegov dodatak sažet u dvije rečenice glasi:

- Uvijek je užitak veslati na Jarunu, a posebno pobijediti. Estonci stvarno nisu neki bezveznjaci, brzi su u četvercu, a pokazali su da nisu loši ni u dvojcima...

Lijepo je bilo vidjeti boksača Filipa Hrgovića i gimnastičara Marija Možnika koji su došli uveličati nastup svojih sportskih prijatelja i čestitati im na nastavku dvogodišnjeg niza nepobjedivosti u međunarodnoj konkurenciji.

I drugi naš reprezentativni dvojac, onaj bez kormilara - David Šain i Vito Čavrlj, slavio je (6:46.69) ispred Estonaca, s gotovo 13 sekundi prednosti. Nova “injekcija” optimizma za Svjetski kup i predolimpijske kvalifikacije u Luzernu.

Finale ženskih dvojaca na pariće imao je sjajan rasplet za naše predstavnice - Teutu Leu Stojaković i Valentinu Plejić, koje ne samo da nisu prave seniorke, nego su i (pre)kratko članice iste posade. Ipak, veslačice Iktusa i Mladosti dojmljivo su odradile finale, osvojivši srebro (7:24.13). Slavile su Austrijanke Farthofer i Pless (7:20.33). Možda se u našoj posadi krije i adut za budućnost!?

U zanimljivom finalu seniorskih četveraca bez kormilara, naša “svehrvatska” posada (Danijel Plišić, Mato Brandt, Toni Čavka i Bernard Samardžić) doveslala je do bronce, iza Turaka iz Fenerbahcea i Austrijanaca. Riječko-vukovarsko-kaštelanska kombinacija zaostala je manje od dvije sekunde za pobjednicima.

U juniorskoj konkurenciji istih čamaca Zadrani (Babajko, Tokić, Smirčić i Mikulić) bili su srebrni iza Bečana, a u finalnoj utrci mlađejuniorskih četveraca na pariće vidjeli smo prilično uvjerljiv trijumf kombinacije Biokova i Mornara (Karlo Čaljkušić, Ivan Šarić, Goran Mahmutović i Marin Perković). Drugoplasirane Talijane iz Venecije ostavili su iza sebe za gotovo pet sekundi…

Slovak Lukaš Babač ostvario je i nedjeljnu pobjedu u skifu, nakon što je prvoga dana pobijedio u finalu lakog skifa, a kada mu je glavni tajnik VSZ-a Joško Kostelić u šali ponudio hrvatsku putovnicu, odgovorio je da bi je rado prihvatio jer mu se Hrvatska jako sviđa.

No, i bez Babača hrvatsko veslanje ima dobre uzdanice za novu sezonu. Malobrojne, ali kvalitetne! Potvrda te teze trebala bi stići već idućeg vikenda sa Svjetskog kupa u Vareseu. 

 

Rezultati 2. dana Croatia Opena


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima