> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

PROLJETNA DALJINSKA REGATA NA JARUNU (8000 m)

Olimpijci za Rio de Janeiro očekivano nedodirljivi

19. ožujka 2016. Autor: Petar Milin

Tradicionalna Proljetna daljinska regata (8000 m), po gotovo optimalnim vremenskim uvjetima na Jarunu, uoči nadolazeće sezone dala je uvid veslačkoj struci u inicijalno stanje forme velikog broja reprezentativnih kandidata.

U konkurenciji seniorskih A i B te lakih samaca, napokon zdravi, olimpijac Damir Martin (VK Trešnjevka) vratio je primat, nakon dvogodišnje dominacije Martina Sinkovića (impresivnih 29:53.57 iz 2015. godine). “Kralj samaca” s prezimenom Martin trijumfirao je sa 30:46.71, što je nešto slabije ostvarenje od njegovih rezultata iz prošlih sezona, ali u svakom slučaju – zadovoljavajući domet. S pola minute zaostatka slijedio ga je naš najbolji laki samac, Luka Radonić (HAVK Mladost). Treći je stigao Riječanin Danijel Plišić s nešto više od minutu zaostatka.

Nastavak pobjedničkih navika u dvojcima (gotovo “svih vrsta”), režirala su braća Sinković (HAVK Mladost). Potpuno očekivano i superuvjerljivo. Njihovo rekordno ostvarenje iznosi 27:21.90 i može poslužiti kao novi dokaz moći olimpijskog dvojca na pariće na ulasku u sezonu velikih (olimpijskih) očekivanja. Tri i pol minute iza Sinkovića osam su kilometara preveslali Lovro Anzulović i Tin Trucek  (VK Zagreb i VK Trešnjevka).

Kod veslačica - najbrže su bile Trešnjevkine sestre, Marcela i Karla Milošević (32:48.52). U konkurenciji juniorskih A samaca najbrži je bio već etablirani mladi glagoljaš Mihael Girotto (32:34.81), dok je u konkurenciji ženskih seniorskih samaca najbrža bila mladostašica Valentina Plejić (34:56.86), ispred najveće nade slavonskog veslanja, Iktusove Teute Stojaković (35:36.64).

Na upola kraćoj dionici (4000 m), u konkurenciji samaca B juniora, najbrži je bio talent čije vrijeme dolazi - Jakov Bijelić (VK Trešnjevka), dok je u ženskoj inačici iste dobne kategorije i discipline primat odnijela mladostašica Lorena Vukić. 

Ovoga vikenda održan je i tradicionalni Veslački kros VK Trešnjevka na Savskom nasipu sa oko 150 sudionika. U muškoj konkurenciji najbrži su bili mladostaši, u ženskoj trešnjevčanke.

Rezultati Proljetne daljinske regate 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Hrvatsko veslačko prvenstvo
SP seniora - Aigubellete
SP juniora - Rio de Janeiro
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
2. Regata Svjetskog kupa - Varese
EP seniora - Poznan
EP juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb