> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

NOMINACIJE ZA POSADU I TRENERA U IZBORU FISA-E

BRAĆA SINKOVIĆ I TRENER NIKOLA BRALIĆ I OVE GODINE U BORBI ZA VELIKO PRIZNANJE

8. studenog 2016. Autor: Petar Milin

Europski, svjetski i olimpijski prvaci u veslanju u disciplini dvojac na pariće, Martin i Valent Sinković nominirani su u izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) za najbolju mušku posadu godine, dok je njihov trener Nikola Bralić nominiran za najboljeg veslačkog trenera godine. Veliko je ovo priznanje braći Sinković, koji su se i ove godine našli među najboljima na svijetu, dok trener Bralić, brani prošlogodišnju titulu najboljeg veslačkog trenera svijeta. Ovim su potvrdili da su njihov rad i rezultati prepoznati u cijelom svijetu.

FISA nagrade za najbolje u 2016. godini dodjeljuje u pet kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju para-veslačku posadu, najboljeg trenera te posebnu nagradu za doprinos veslanju kao sportu. Proglašenje će biti 02. prosinca, a nagrade najboljima dodijelit će se 28. siječnja 2017. u Vancuoveru na konferenciji za veslačke trenere.

Najbolje veslačke posade i trenere kandidirali su gledatelji, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim su finalisti na temelju kandidature izabrani od strane FISA vijeća. Uz braću Sinković u konkurenciji za mušku posadu godine, našle su se još Francuska, Novi Zeland i Švicarska, dok su se u konkurenciji za najboljeg trenera, osim Nikole Bralića, našle još i Velika Britanija, Francuska, Irska, Novi Zeland i Južnoafrička Republika.


Više info: http://www.worldrowing.com/news/2016-world-rowing-award-finalists-announced

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Hrvatsko veslačko prvenstvo
OI - Damir Martin srebrni u samcu
OI - Valent i Martin Sinković zlatni u dvojcu na pariće
EP Juniora - Trakai

Svjetski kup - Poznan


Svjetski kup - Luzern
Europsko seniorsko prvenstvo
Svjetski kup - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima