> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

HVS-u URUČENA DRŽAVNA NAGRADA 'FRANJO BUČAR'

Zlatko Buzina: Zalog za budućnost i nastavak rezultatskog kontinuiteta

25. studenoga 2013. Autor: Vinko Knežević

U svečanoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta 14 pojedinaca i jed(i)na sportska udruga (HVS) primili su tradicionalnu Državnu nagradu za sport koja nosi ime oca hrvatskog olimpizma, Franje Bučara. Za iznimna rezultatska postignuća i rad za dobrobit sporta u godini na izmaku uručena su tri priznanja za životno djelo (Jozo Alebić, Erna Hawelka Rađenović i Fredi Kramer) i 12 godišnjih nagrada (osim HVS-a, laureati su: Đurđica Bjedov Gabrilo, Nikša Dobud, Ivan Drviš, Josip Glasnović, Janko Goleš, Davorin Klobučar, Arno Longin, Zdravko Malić, Roko Mikelin Opara, Marijo Možnik i Sandro Sukno).

Izaslanstvo godišnjeg laureata, Hrvatskog veslačkog saveza, predvodio je te nagradu preuzeo predsjednik Zlatko Buzina, a još su nazočili: glavni tajnik HVS-a Zdravko Gajšak, izbornik nacionalne veslačke vrste Srećko Šuk i naš najtrofejniji veslački trener Nikola Bralić.

Nakon uručenja nagrade, predsjednik najbolje sportske udruge u ovome izboru, Zlatko Buzina, nije skrivao zadovoljstvo. 

- Ovo je prvenstveno priznanje veslačima - četvercu na pariće, Marceli i juniorima, koji su osvajali medalje u ovoj godini, zatim trenerima, ponajprije Braliću, Petroviću i Steineru, ali i svima ostalima... Ovo je zalog za budućnost i vjerujem kako će puno mladih izabrati veslanje i ugledati se na naše najtrofejnije članove. Veslanje u kontinuitetu postiže vrhunske rezultate i naš je cilj zadržati taj kontinuitet. Radimo kvalitetno i stručno s minijaturnim budžetom u odnosu na neke druge sportove, a očito radimo dobro dok su rezultati tu i drago mi je da smo u tome prepoznati. Zahvalio bih se članovima Odbora za dodjelu nagrade Franjo Bučar, a posebno našem Igoru Boraski - rekao je Buzina.

Zanimljiv dodatak dao je izbornik Šuk, nakon uvida u popis svih kolektivnih laureata (sportske udruge i skupine):

- Veslači su prilično česti među laureatima, čak i vrlo česti u odnosu na druge sportaše...

Trener Nikola Bralić prošle je godine u istoj dvorani nazočio uručenje Bučarove nagrade njegovoj posadi - četvercu na pariće, a ovom prilikom prisjetio se i prijašnjih lijepih iskustava s najvećim državnim godišnjim priznanjem za sport:

- Peti put nazočan sam na dodjeli ove nagrade - s dvojcem Saraga, Martinov 1999., s osmercem godinu kasnije, četvercem na pariće prošle godine, sada s HVS-om, a bio sam i pojedinačni laureat 2002. godine.

Uistinu, nakon brojnih pojedinačnih laureata te sedam posada i klubova (osim spomenutih Bralićevih, to su još Gusarov dvojac i četverac s kormilarom iz 1994. i 1998., te VK Gusar i VK Jadran Zadar) bilo je vrijeme i da se Hrvatski veslački savez pridruži malobrojnoj skupini nacionalnih sportskih saveza s Bučarovom nagradom u vitrinama. Osim povelje i medalje s likom Franje Bučara, godišnjim laureatima za 2013. godinu pripast će i novčani iznos od 20.000 kuna.


Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Valent Sinković u četvercu s elitnim skifistima na Temzi


Dva rekordna rezultata na 8000 metara


Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Četverac na pariće među top-kandidatima za Fisinu momčad godine


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada


Kaštelani slavili ispred domaćina, Damir Martin nije veslao već sponzorirao


Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga


Damir Martin ostao nepobjediv u skifu, Sinkovići u „dublu“


Četverac na pariće opet na svjetskom tronu!


Otvoren Veslački centar Rama-Šćit, raj za pripreme sportaša


Borba za medalje ostala neostvaren san naših uzdanica