> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

JESENSKA DALJINSKA REGATA NA JARUNU

Dva rekordna rezultata na 8000 metara

9. studenoga 2013. Autor: Vinko Knežević

ZAGREB - Na jarunskoj regatnoj stazi održano je «tradicionalno» jesensko daljinsko testiranje domaćih veslačkih snaga (na 8000 metara), kojima ni prijeteće nebo s povremenim kišnim pokušajima, nije pokvarilo motivaciju. Štoviše, u dva su slučaja akteri, kao u nakani što bržeg dovršavanja posla prije nego li padne kiša, stigli i do rekordnih ostvarenja.

Osim što je potvrdio primat u elitnoj konkurenciji samaca, Damir Martin (Trešnjevka 1) uspio je i poboljšati vlastiti rekord za više od dvije sekunde (29:54.24). Drugi je, s oko 22 sekunde zaostatka bio Martin Sinković (Mladost 2), a, prema očekivanju, u vodećem kvartetu našao se i ostatak posade zlatnog četverca na pariće - Valent Sinković (Mladost 1) na trećem i David Šain (Iktus 1) na četvrtom mjestu. Nakon Šaina, u cilj je uveslao još jedan Osječanin. Vjeko Kolobarić (Iktus 2) kao samac je osvjetlao obraz posadi našeg drugog svjetski konkurentnog četverca (bez kormilara), dok je šestoplasirani bio olimpijac Mario Vekić (Nova)...   

- Zadovoljan sam rezultatom, posebno zbog činjenice da sam poboljšao dosadašnji rekord. Moglo je biti i bolje da nisam malo zapeo u trećoj dionici - rekao je novi-stari rekorder Damir Martin.

I drugoplasirani Martin Sinković ocijenio je svoj nastup zadovoljavajućim. Bio je bolji od brata Valenta koji se našalio na račun proljetnog odustajanja:

- Kako ne bih bio zadovoljan!? Završio sam utrku, stigao treći - to je veliki napredak u odnosu na moj prošli nastup na jarunskoj daljinskoj regati...   

Zanimljivu tezu ponudio je David Šain:

- Važnija je proljetna daljinska od ove jesenske, uskoro slijede ergometri i testiranje na suhom...


Šain se složio s pobjednikom Damirom Martinom da je bilo vrlo teško prilagoditi se različitim udarima vjetra na stazi, a bio im je vjerna pratnja tijekom nastupa.   

Drugo rekordno ostvarenje dogodilo se u konkurenciji juniorki A, a za njega se pobrinula Teuta Stojaković (Iktus 2). Mlada je Osječanka preveslala zadanu kilometražu za 35:42.31, što je za oko tri sekunde bolji rezultat od dosadašnjeg rekorda njezine sugrađanke Sonje Kešerac. Dakle, veslački naraštaji se mijenjaju, a rekord ostaje u gradu i klubu na Dravi. 

Dakako, bilo je vrlo respektabilnih ostvarenja i u drugim skupinama - od juniorskih do veteranskih, što pokazuju rezultati daljinske regate po kategorijama. > Rezultati

 

Podijeli na Facebook

 


 
OSTALE VIJESTI

Valent Sinković u četvercu s elitnim skifistima na Temzi


Dva rekordna rezultata na 8000 metara


Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Četverac na pariće među top-kandidatima za Fisinu momčad godine


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada


Kaštelani slavili ispred domaćina, Damir Martin nije veslao već sponzorirao


Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga


Damir Martin ostao nepobjediv u skifu, Sinkovići u „dublu“


Četverac na pariće opet na svjetskom tronu!


Otvoren Veslački centar Rama-Šćit, raj za pripreme sportaša


Borba za medalje ostala neostvaren san naših uzdanica