> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

PRVI DAN VESLAČKOG PH NA JARUNU

Damir Martin ostao nepobjediv u skifu, Sinkovići u „dublu“

14. rujna 2013. Autor: Vinko Knežević |Prvoga dana veslačkog državnog prvenstva na Jarunu nastupile su sve dobne kategorije - od kadeta do veterana, a najatraktivnije utrke bila su A finala s članovima zlatnog četverca na pariće u borbi za klupske bodove.
U finalu samaca uvjerljivo je slavio Damir Martin (Trešnjevka). Prošao je stazom s oko 17 i pol sekundi ispred prijatelja iz četverca, Davida Šaina (Iktus), i gotovo pola minute ispred gusarovca Alena Banovca. Kako je to izgledalo, najbolje je dočarao upravo Šain:

- Damir je bio vrlo nadmoćan, ostao sam na stazi u njegovim valovima. Očekivao sam da ću mu biti bliže, ali nije se moglo, stvarno je bio uvjerljiv...

Fantastični Damir Martin sedmi put zaredom državni je prvak u toj disciplini.

- Mogao sam izvući još bolje vrijeme. Prvih 500 metara odradio sam kao na utrci, ostatak - kao na jačem treningu. Inače, dogovor između nas je da nema štednje kada smo međusobno konkurenti - izjavio je Martin.

Braća Sinković također su bili uvjerljivi u A finalu dvojaca na pariće. Prošlogodišnji europski prvaci iz te discipline ostavili su drugoplasirane zagrebaše za 15 sekundi.  

- Vozili smo utrku kao zagrijavanje za nedjelju, kada nas čekaju četverci i osmerci. U dvojcima smo odradili samo jedan trening i veseli nas to što izgledamo kao da nikad nismo ni prestali veslati ovu disciplinu – rekao je Martin Sinković.

Valent je pobjedničke dojmove sažeo u ove dvije rečenice:

- Od 2008. godine prvaci smo u ovoj disciplini i uvijek je lijepo iznova postati prvak. Međutim, odradili smo lakši dio posla, sutra je onaj teži...

Favoriti i favoritkinje slavili su i u ostalim prestižnim disciplinama, poput trijumfa Kolobarića i Janjića u finalu dvojaca bez kormilara, a u natjecateljskom danu u kojem su dominirali mali čamci, teško je zaobići ostale samce. Marcela Milošević slavila je u ženskoj seniorskoj konkurenciji, ispred Vukovarke Ivane Krkljuš, a u lakoj inačici ženskih samaca vrijedne bodove Mladosti pobjedom je donijela Helena Pavković. Kod juniorskih samaca, Vukovarac Mato Brandt je za nešto manje od četiri sekunde bio brži od Zadranina Luke Baričevića, u A finalu osmeraca B juniora, najbrži su bili Zadrani, ispred Riječana...

U nedjeljnom programu bit će također obilje zanimljivih utrka, od ženskih dvojaca do muških četveraca (na pariće) i osmeraca kao šlaga za kraj PH. 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Dva rekordna rezultata na 8000 metara


Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Četverac na pariće među top-kandidatima za Fisinu momčad godine


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada


Kaštelani slavili ispred domaćina, Damir Martin nije veslao već sponzorirao


Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga


Damir Martin ostao nepobjediv u skifu, Sinkovići u „dublu“


Četverac na pariće opet na svjetskom tronu!


Otvoren Veslački centar Rama-Šćit, raj za pripreme sportaša


Borba za medalje ostala neostvaren san naših uzdanica