> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

UZ BODOVNU KOREKCIJU NAPOKON ZAVRŠENO HVP 2013.

Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga

18. rujna 2013. Autor: Vinko Knežević |

PRIOPĆENJE HRVATSKOG VESLAČKOG SAVEZA OD 18. RUJNA 2013.
KLUBOVIMA ČLANOVIMA HVS-a


Poštovani,

nakon završetka veslačkog natjecanja Hrvatskog veslačkog prvenstva 2013. i analize provedenog bodovanja uspješnosti klubova na prvenstvu, pogrešno su obračunati bodovi. Naknadnom provjerom ustanovljen je konačan i ispravan poredak klubova.

Ovim putem ispričavamo se svim sudionicima natjecanja, a posebno HAVK Mladosti i VK Trešnjevci na nastalim pogreškama koje su dovele do netočnog proglašenja ukupnog pobjednika na Hrvatskom veslačkom prvenstvu 2013. godine.

Pehar za ukupnog pobjednika prvenstva i prijelazni pehar ukupnih pobjednika prvenstva dodijelit će se HAVK Mladost na prvoj sljedećoj sjednici Vijeća klubova.

Organizacijski odbor HVP-a:
Zdravko Gajšak, glavni tajnik HVS-aŠest dana bilo je potrebno hrvatskom veslanju da dobije klupskog prvaka države - tri natjecateljska dana na Jarunu i dodatna tri za prebrojavanje, točnije - korigiranje, bodova. Trećim trijumfom HAVK Mladosti zaredom (sa 1,04 boda više od Trešnjevke), gigant sa Save zadržao je u trajnom vlasništvu veliki prijelazni pehar.

Podsjetimo, u nedjelju je, pri brzopoteznom zbrajanju bodova, nenamjernom pogreškom prvakom proglašena Trešnjevka, ali je tri dana kasnije, na temelju ponovne analize utrka i bodovne statistike, kao novi-stari prvak „uskrsnula“ Mladost.

Inače, završni dan PH imao je nekoliko zanimljivih utrka, a prvi veliki šlager bila je disciplina četverac na pariće u kojoj Hrvatska ima svjetske prvake. Finale s tri zagrebačka kluba pripao je Mladosti (braća Sinković, Roko Šitum, Tomislav Šain) s četiri sekunde prednosti ispred Trešnjevkina kvarteta (Nikša Demović, Tin Trucek, Damir Martin, Marin Mašina). Treći su bili zagrebaši (Marko Tot, Lovro Anzulović, Goran Špaleta i Tomislav Rubinjoni).

- Bila nam je to najbolja utrka. Sjajan je osjećaj veslati sa svjetskim prvacima - istaknule su mlade veslačke uzdanice Šitum i Šain.

I Damira Martina pratio je „sjajan osjećaj“ u drugoplasiranom čamcu Trešnjevke:

- Ugodno su me iznenadili mladi veslači iz moje klupske posade...

U finalu četveraca bez kormilara dogodio se međusobni obračun devete posade svijeta u toj disciplini. U pobjedničkom čamcu nastupili su Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić (plus M. Srb i S. Pirić), a u posadi drugoplasiranih Zadrana veslali su im reprezentativni kolege - braća Begović (plus Ledenko i Čakarun). Treći su bili gusaraši (braća Skelin, Čavrlj i Banovac). U najzanimljivijoj utrci ženske konkurencije - dvojcima na pariće, sestre Marcela i Karla Milošević iz Trešnjevke slavile su s petnaestak sekundi prednosti. Druge su stigle iskusne Osječanke Maja Anić i Sonja Kešerac, treće - mladostašice Helena Pavković i Lena Suzić.

Kod juniorskih samaca uvjerljivi su bili Vukovarci - nakon Mate Brandta u muškoj, slavila je i Ivana Krkljuš u ženskoj konkurenciji. Kako je četverac postao najpopularnija posada u Hrvata, za istaknuti je i pobjede juniorskog četverca na pariće Mornara (Jelić, Anić, M. i A. Ančić) te četverca bez kormilara Marine Kaštele (Vrbatović, Samardžić, Kuzmanić, Čavka), kao i trijumf juniorskog osmerca Jaruna.

Finale seniorskih osmeraca izgledalo je otužno. Bio je to (samo) dvoboj Mladosti i osječkog Iktusa, budući da Trešnjevka nije ni prijavila posadu (nekoliko veslača otišlo na studij u SAD!), a veslači splitskog Gusara nisu se pojavili na startu. Sama finalna utrka bila je lišena neizvjesnosti - Mladostaši su bili vrlo uvjerljivi s više od 20 sekundi prednosti... Sa tri zlata iz tri utrke, braća Sinković najbolji su pojedinci PH, a veslali su i u posljednjoj utrci prvenstva.

- Zadovoljni smo stopostotnim pojedinačnim učinkom. U finalu četveraca na pariće malo smo se čak i prištedjeli za osmerce. Šteta što u osmercima nije bila jača konkurencija, slavili smo puno lakše od očekivanja. No, uvijek je gušt pobijediti i postati hrvatski prvak, bez obzira na to što smo i svjetski prvaci – rekao je Valent Sinković u ime bratskog dvojca.

Mladost se ponovno pokazala najboljom i u seniorskoj konkurenciji. Trešnjevka je marljivo skupljala bodove preko veslača mlađih dobnih uzrasta i najbolji je klub u kategorijama kadeta A i B te juniora B, dok je VK Jarun bodovno najbolji u kategoriji juniora A. Ozbiljno konkurentan vodećem zagrebačkom dvojcu bio je još jedino osječki Iktus, trećeplasirani klub ukupnog redoslijeda.

UKUPAN BODOVNI UČINAK I REDOSLIJED VESLAČKOG PH: 1. Mladost 81, 2. Trešnjevka 79,96, 3. Iktus 68,9, 4. Istra 38,16, 5. Gusar 35,48, 6. Jadran (ZD) 34, 7. Jarun 32,18, 8. Krka 28,06, 9. Jadran (RI) 27,88, 10. Mornar 26,38, 11. Vukovar 18,46, 12. Medulin 18,16, 13. Ošjak 17,58, 14. Marina Kaštela 16,38, 15. Zagreb 15,94, 16. Nova 11,04, 17. Croatia 11,02, 18. Neptun 6,8, 19. Dupin 3,92, 20. Korana 2,56, 21. Glagoljaš 2, 22. Jelsa 1,28, 23. Neretvanski Gusar 0,96. Bez bodovnog učinka su Arupinum, Biokovo, Sabljaci i Sava.

* rezultati Hrvatskog veslačkog prvenstva 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Dva rekordna rezultata na 8000 metara


Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Četverac na pariće među top-kandidatima za Fisinu momčad godine


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada


Kaštelani slavili ispred domaćina, Damir Martin nije veslao već sponzorirao


Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga


Damir Martin ostao nepobjediv u skifu, Sinkovići u „dublu“


Četverac na pariće opet na svjetskom tronu!


Otvoren Veslački centar Rama-Šćit, raj za pripreme sportaša


Borba za medalje ostala neostvaren san naših uzdanica