> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

DRUGA REGATA SVJETSKOG KUPA U LUZERNU

Sinkovići na svoj način prema novom trijumfu, Radonić u polufinalu

27. svibnja 2016. Autor: Petar Milin

Voda se u švicarskom “veslačkom raju” nije uspjela ni smiriti, a uslijedila su nova uzbuđenja… Nakon posljednjih olimpijskih kvalifikacija za Rio de Janeiro početkom tjedna, Crveno jezero kraj Luzerna već za vikend poprište je druge regate ovogodišnjeg izdanja Svjetskog kupa. Naše uzdanice sada već poslovično odlično su otvorile regatu. 

Laki samac Luka Radonić pobijedio je u najbrojnijoj skupini svoje discipline (7:11.20) za prolazak u polufinale. I najbolji hrvatski samac primijenio je od starta prokušanu taktiku braće Sinković i Damira Martina, te ostao neuhvatljiv do kraja kvalifikacijske utrke. Inače, u konkurenciji ima još 15 lakih samaca s pet kontinenata. U subotnjem polufinalu (od 9.42) Luka je u prvoj skupini s realnim izgledima da bude među tri najbrža laka samca za finale.

Braći Sinković teško je uopće naći adekvatne riječi za pobjedničke nastupe u utrkama. Svi superlativi djeluju nekako “tanko”. Njihov je dvojac na pariće ponovno uvjerljivo pobijedio (6:10.01) i izravno prošao u A finale. Treba li istaknuti da su ostvarili najbolje vrijeme od svih 12 čamaca u toj disciplini i da su prvi najbliži suparnici ostali gotovo četiri sekunde iza njih? U ovom slučaju bili su to Litavci koji su na sredini staze uspjeli prestići dotad drugoplasirane Australce. Iz druge skupine izravno u finale prošli su Nijemci Hacker i Krüger, što znači da su i oni, kao i Sinkovići, zaslužili slobodan (subotnji) dan, kada su na rasporedu repasaži za preostala četiri mjesta u finalu.

> Rezultati 2. Svjetskog kupa u Luzernu

> Hrvatski veslači na regatama Svjetskog kupa


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Europsko seniorsko prvenstvo
Svjetski kup - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima