> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

S JEDNIM ADUTOM PO ODLIČJA NA 3. REGATI SVJETSKOG KUPA

Sinkovići izborili finale, Damir Martin bez borbe za medalje

8. srpnja 2017. Autor: Vinko Knežević

Crveno jezero (Rotsee) kod Luzerna tradicionalno je poprište završne regate Svjetskog kupa, a na njoj hrvatsko veslanje ima dva elitna predstavnika - Damira Martina u samcu i braću Sinković u dvojcu bez kormilara. Obje naše uzdanice veslat će u subotnjim polufinalnim utrkama.

Povratnici u planetarni veslački “žrvanj”, zlatni olimpijski dvojac Martin i Valent Sinković, odlično su otvorili prvi službeni nastup ove sezone u svojoj novoj disciplini - dvojcu bez kormilara. Pobjedničkim zaveslajima i vremenskim utroškom od 6:26.81 izborili su polufinale kroz drugu skupinu, s velikih pet sekundi ispred Talijana Loda i Vicina. Bilo je to ujedno i najbolje vrijeme kvalifikacija.

Sjajne mogućnosti u novoj disciplini Sinkovići su najavili i u borbi za finale. Slavili su također s ukupno najboljim vremenom (6:31.00), što je iznosilo gotovo tri sekunde prednosti ispred francuske braće Onfroy, ali i više od dvije sekunde u odnosu na pobjednike prve skupine - Novozelanđane Jamesa Huntera i Thomasa Murrayja.
Osim spomenutih Francuza i Novozelanđana, u borbi za odličja, u nedjeljnom finalu (10.33), hrvatski dvojac imat će protiv sebe Rumunje, Nizozemce i Španjolce. Veslački “raj” u Luzernu Sinkovići nose u lijepim sjećanjima…

Olimpijski samac Damir Martin imao je puno teži put do polufinala Luzerna - dvije utrke u samo pet sati. Najprije je, nešto prije podneva, izborio prolazak u četvrtfinale drugim mjestom u izlučnoj skupini (7:07.54), iza Danca Nielsena, a potom (u 17 sati) u prilično sporoj utrci četvrtfinalnih eliminacija sigurno doveslao do drugog mjesta u skupini (7:17.32), sa samo pet stotinki zaostatka za starim znancem, Litavcem Griškonisem. Sve je izgledalo obećavajuće za nastavak

Nažalost, “ubitačan” petak ostavio je traga na našem samcu u subotnjoj borbi za finale. U “paklenoj” polufinalnoj skupini, s ove sezone izvrsnim Novozelanđaninom Mansonom, europskim prvakom, Čehom Synekom, i Švicarcem Nicom Stahlbergom, Martin nije izdržao pritisak. Stigao je šesti, sa za njega pomalo nevjerojatnih četrdesetak sekundi zaostatka za pretposljednjim Fincem Robertom Venom. Favorizirani tercet prošao je u nedjeljnu borbu za odličja. Damiru Martinu ostaje za utjehu B finale (nedjelja, 9.30).


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora - Račice
EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA