> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

PROLJETNA DALJINSKA REGATA (8000 m) NA JARUNU

Martin Sinković i Teuta Lea Stojaković najbrži seniori

18. ožujka 2017. Autor: Petar Milin

Nakon nekoliko testiranja na suhom, uvertiru u proljeće i novu veslačku sezonu donijela je tradicionalna “mokra” provjera na jarunskoj stazi - daljinska regata na osam kilometara. Sunčan dan mogao je biti inspirativan za sve natjecatelj(ic)e…

U elitnoj seniorskoj kategoriji dogodio se očekivani “dvoboj” između dva Martina, a zlatni olimpijac Martin Sinković izveslao je najbolje vrijeme (30:10.53) i nastavio niz nastupa, kako bi on rekao - “u revijalnom tonu”. Iako je silom prilika završio u samcu (zbog Valentove ozljede), mlađi brat Sinković potvrdio je status trenutačno najbolje pripremljenog našeg veslača. Za razliku od njega, drugoplasirani Damir Martin (30:17.88), europski “kralj samaca” i “zlatni srebrnjak” iz Rija, u dobrom ritmu se vraća željenoj formi, nakon preventivnih pošteda u strahu od ozbiljnije ozljede. I on je svoj nastup okarakterizirao zadovoljavajućim, točnije – “kontroliranom utrkom od početka do kraja”. Treće mjesto pripalo je našem trofejnom lakom samcu Luki Radoniću (30:42.22).

U ženskom samcu Teuta Lea Stojaković (HAVK Mladost) izveslala je uvjerljivo najbrže vrijeme ispred Nataše Šuštić(VK Neretvanski gusar).

Nakon utrke samaca seniora, koja je izveslana po mirnom vremenu, zapuhao je bočni kontra vjetar iz smjera tribine na Jarunskoj regatnoj stazi, što je veslačima zadavalo dosta problema.

U dvojcima bez kormilara seniora najbrži su bili Danijel Plišić (VK Jadran Rijeka) i Bernard Samardžić (HVK Marina Kaštela).

U kategoriji juniora ugodno su iznenadili Fabio Ipsa (VK Istra)i Ivan Ante Grgić (VK Iktus) koji su za nešto više od jedne sekunde bili bolji od Iktusove braće Antona i Patrika Lončarića. Ove sezone, čini se, imamo, nekoliko konkurentnih juniorskih dvojaca bez, što veseli, jer je to preduvjet za stvaranje posada koje mogu konkurirati na međunarodnom nivou, kako u dvojcu tako i u većim disciplinama. U samcu je najbrže vrijeme izveslao Karlo Habuda (VK Croatia) ispred Frane Gabre(VK Dupin) te Hrvoja Vrdoljaka (HAVK Mladost) dok je kod cura najbrža bila Arija Cvitanović(VK Iktus) ispred Lorene Vukić(HAVK Mladost) i Lucije Bogdanosvski (VK Zagreb).

Kod mlađih juniora najbolje je vrijeme na 4000 metara izveslao perspektivni mladi Šibenčanin Nino Perišić(VK Krka) dok je kod cura najbolja bila Ema Gregić(HAVK Mladost).

Izbornik hrvatske veslačke vrste, Darko Mikšić, dobio je uvid u inicijalno stanje pripremljenosti reprezentativnih kandidata i kandidatkinja koje već idućeg mjeseca očekuju i ozbiljnija iskušenja u međunarodnoj konkurenciji.

> Kompletni rezultati daljinske regate (8000 m)

> Foto galerija 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA