> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

U BEOGRADU ZAVRŠENA PRVA REGATA SVJETSKOG KUPA

Novim srebrom Damir Martin se vratio na pobjednička postolja

7. svibnja 2017. Autor: Petar Milin

Prva regata ovosezonskog Svjetskog kupa imala je svoj vrhunac u nedjeljnim finalima na stazi kod beogradske Ade Ciganlije. Naša dva aduta u borbi za odličja polovično su nam ispunila očekivanja.

Olimpijski “srebrnjak” Damir Martin vratio je naviku boravka na pobjedničkim postoljima novim srebrom u samcu. Čak i u postolimpijskoj sezoni, za koju je najavio lakši režim priprema, europski “kralj samaca” uspio je doveslati do odličja u Svjetskom kupu. Konkurencija je bila okrnjena (bez Drysdalea, Syneka, Griškonisa…), ali i garnirana novim snagama, poput pobjednika, Švicarca Nice Stahlberga. Damir je za Švicarcem ostao “kratak” 42 stotinke, što znači da je izostao onaj ubitačni “martinovski” finiš, ali na njemu će poraditi već za novi sraz - na EP-u krajem ovoga mjeseca. Treće mjesto osvojio je Srbin Marko Marjanović koji je velike mogućnosti u skifu najavio i u nastupu na travanjskom Croatia Openu.  

Nedjelja, 7. svibnja 2017. godine, nije bio dan Luke Radonića za velika ostvarenja. Ponajbolji europski laki samac zauzeo je šesto mjesto u finalnoj utrci na Adi Ciganliji. Još jednom je imao rezerviraniji start, koji mu ovaj put nije donio uštedu snage za jači proboj u vrh, suparnici su sjajno držali pozicije. Odlično pripremljeni Mađar Peter Galambos otpočetka je diktirao tempo i na kraju zasluženo osvojio zlato. Luka nije uspio biti bolji ni od velikog prijatelja Lukasa Babača, kojeg je pobijedio na nedavnom Croatia Openu. I Slovak je petim mjestom također podbacio u odnosu na očekivanja fanova…  Ruku na srce, i sam plasman u A finale Svjetskog kupa s iznimno jakom europskom konkurencijom uspjeh je za hrvatsko veslanje, ali kada se naš adut zove Luka Radonić, očekivanja su nam redovito vezana za postolje. Nekako nas je naviknuo. Do novog susreta s istim rivalima, na EP-u u češkim Račicama krajem svibnja, Luka će već naći novi recept za postolje…

Naša skifistica Valentina Plejić saznala je gdje joj je trenutačno mjesto u konstelaciji (ponajprije europskih) suparnica u ženskom samcu. B finale je završila na petom mjestu, ukupno 11. u konkurenciji prvog Svjetskog kupa.

I dvojac na pariće, Mato Brandt i Luka Baričević, zaključio je nastup u Beogradu petim mjestom u B finalu, dakle, ukupnim 11. mjestom u nekompletnoj konkurenciji ‘dubla’.


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA