> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

NA JARUNU ZAVRŠENO 27. (74.) SENIORSKO DRŽAVNO PRVENSTVO

HAVK Mladost još jednom obranila naslov prvaka

30. travnja 2017. Autor: Petar Milin

Obranom naslova prvaka HAVK Mladost, na Jarunu je završilo 27. (74.) državno prvenstvo u veslanju za seniore i veterane. U dvodnevnom programu nastupilo   je oko 300 veslačica i veslača iz dvadesetak hrvatskih klubova. Među njima su bili i nositelji svjetskih i olimpijskih medalja, poput Martina Sinkovića, prve zvijezde PH (trostruki prvak Hrvatske zajedno s Lukom Baričevićem, pobjednik u ‘dublu’, četvercu i osmercu) ili Davida Šaina (pobjednik u četvercu sa i bez kormilara) te eksperta za utrke samaca na ovom PH - Luke Radonića (dojam je - nikad spremnijeg za velika ostvarenja). I kod veslačica samački je trijumf otišao u Mladost. Također, očekivano najbolja - reprezentativka Valentina Plejić. U lakoj inačici trijumf Neretvanke Nataše Šustić.

HVS-ovo pravilo da juniori i juniorke mogu na državnom prvenstvu nastupiti samo u jednoj disciplini najbolje je iskoristio VK Ošjak sa sjajnim sestrama Jurković koje su trijumfirale u ženskom dvojcu na pariće. Dakako, ni Osječani nisu propustili osvojiti bodove “na krilima” mlađahne braće Lončarić, državnih prvaka u dvojcu bez kormilara. Kod veslačica bodovni “kolač” Mladosti donijele su Teuta Lea Stojaković i Lorena Vukić. U lakoj inačici te discipline istaknuli se mladostaši Marko i Luka Pap, a u lakim dvojcima na pariće trijumfirali su koranaši Mislav Cindrić i Dominik Šutalo.

Riječani su se bodovno osladili u dvojcu s kormilarom (Danijel Plišić, Nickol Udovičić + korm. Matteo Gojković), a četverci sa i bez kormilara bili su u znaku Osječana.

Predvođeni Martinom Sinkovićem mladostaši su slavili u četvercu na pariće. U utrci osmeraca, a nastupile su četiri klupske posade sa zagrebačkim štihom, mladostaši su trijumfom ispred trešnjevčana samo potvrdili ukupnu pobjedu. Veseli nas činjenica da su se u kraljevskoj disciplini okušali i veslači Zagreba i Jaruna, a pomalo rastužuje izostanak Osječana, Splićana, Zadrana… Najava seniorskog osmerca za iduću godinu čula se i iz redova VK Croatia pa se nadamo da ćemo imati konkurenciju barem za popunu svih staza.

Ipak, najljepša vijest koja se čula tijekom PH na Jarunu jest ona o povratku veslanju ozlijeđenog zlatnog olimpijca Valenta Sinkovića. Martin je najavio da će bratski dvojac već ovoga tjedna ponovno skupa sjesti u čamac i nastaviti misiju pokoravanja svijeta u dvojcu bez kormilara.

Našim neumornim veteranima sve čestitke za entuzijazam i privrženost veslačkom sportu. Oni su svojim nastupima uistinu “začinili” ovogodišnji PH.

> Rezultati, redoslijed i bodovni učinak klubova na seniorskom i veteranskom PH 2017.

> Foto galerija

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA