> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

HRVATSKO VESLANJE S JAKIM ADUTIMA NA EP U BRANDENBURGU (6. - 8. SVIBNJA 2016.)

I bez novaca, na kontinentalnu smotru po novu berbu medalja

4. svibnja 2016. Autor: Petar Milin

Uz neslavnu i neželjenu uvertiru, vrlo zvučne adute, rekli bismo čak seniorsku veslačku “kremu”, Hrvatski veslački savez poslao je na poprište Europskog prvenstva (od 6. do 8. svibnja 2016.) u njemačkom Brandenburgu. Prema riječima glavnog tajnika HVS-a Zdravka Gajšaka, problem s financiranjem njihova nastupa (putovanje i prijevoz čamaca) vatrogasno je riješen privatnim novcem, ponajviše uz pomoć prijatelja, te kreditiranjem jedne agencije…

Reprezentacija je sastavljena od pet čamaca ili - dva samca plus tri dvojca. Za razliku od nedavne 1. regate Svjetskog kupa u Vareseu, naše snage jače su za dva dvojca bez kormilara. Evo svih uzdanica za EP:

- samac Damir Martin (trener Srećko Šuk)

- laki samac Luka Radonić (trener Marko Banović)

- dvojac na pariće Martin i Valent Sinković
(trener Nikola Bralić)

- muški dvojac bez kormilara David Šain i Vitomir Čavrlj (trener Luka Vrgoč)

- ženski dvojac bez kormilara Marcela i Karla Milošević (trener Tomislav Blažina)

Iz izborničkog kuta (Srećka Šuka) posebno zanimljivo bit će vidjeti mogućnosti muškog i ženskog dvojca bez kormilara, kandidata za posljednju predolimpijsku regatu potkraj ovoga mjeseca u Luzernu.

Prema riječima Zdravka Gajšaka, branitelj naslova europskog prvaka u samcu, Damir Martin, imat će protiv sebe svjetskog prvaka, Čeha Ondreja Syneka, ali i Britanci će poslati svog najboljeg predstavnika u skifu” 

- I drugi naši zlatni aduti, braća Sinković, imat će jaču konkurenciju u odnosu na Varese jer će u dvojcu na pariće nastupiti i Nijemci i Litavci - pojasnio je Gajšak, uz dodatak: “Ipak, zlato je rezervirano!”

Naravno, i Luku Radonića čeka žestoka kontinentalna konkurencija, predvođena fenomenalnim Slovakom Babačem, a i sestre Milošević te osječko-splitski duet, Šain-Čavrlj, dobro znaju tko su im najveći rivali sa Staroga kontinenta.


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

1. Regata SK - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima