> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

DRUGI DAN 1. REGATE SVJETSKOG KUPA U VARESEU

Luka Radonić osvojio srebro u finalu lakih samaca

16. travnja 2016. Autor: Petar Milin | Foto: worldrowing.com

Drugoga dana 1. Svjetskog kupa u talijanskom Vareseu stiglo je prvo odličje za hrvatsko veslanje. Srebrnu kolajnu osvojio je naš najbolji laki samac, mladostaš Luka Radonić (6:58.55).

Sukladno očekivanjima, Luka se za najsjajnije odličje borio sa Slovencem Rajkom Hrvatom. Radonić je odlično krenuo u utrku i sve do sredine staze bio je vodeći laki samac A finala, međutim, u drugom dijelu slovenski veslač (izrazito hrvatskog prezimena) napao je prvu poziciju i uspio doveslati do zlata (6:55.35). Brončanu medalju osvojio je Norvežanin Ask Jarl Tjoem (7:00.24).

Naš reprezentativac je novim boravkom na postolju u međunarodnoj konkurenciji nastavio trofejni niz, započet svjetskom broncom na SP-u do 23 godine u Bugarskoj. I u Vareseu je bio prilično zadovoljan svojim nastupom…

- Dobar je osjećaj osvojiti medalju. Očekivao sam srebro, ali, naravno, utrkivao sam se za zlato, no, Rajko je bio brži. Za ostatak sezone moj cilj je veslati najbolje što mogu i ostvariti najbolje moguće rezultate - izjavio je “srebrni” Hrvat.

A “zlatni” je Hrvat iz ove utrke pobjedničkim nastupom istaknuo ozbiljnu kandidaturu za olimpijskog kvalifikanta (u Luzernu potkraj svibnja) u izabranoj vrsti susjedne nam države.

Nedjelja donosi priliku za još dva odličja hrvatskih veslača na Svjetskom kupu u Italiji. U 12.03 na rasporedu je finale dvojaca na pariće u kojem su favoriti za zlato svjetski prvaci i rekorderi te discipline, Martin i Valent Sinković. Pola sata kasnije (u 12.33) finale je muških samaca, gdje je kandidat za postolje, također naš olimpijac, Damir Martin. 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima