> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

PRVI POLUFINALNI DAN SVJETSKOG PRVENSTVA NA FLORIDI

Sinkovići s najboljim vremenom u finale, Radonić nije uspio

28. rujna 2017. Autor: Vinko Knežević

Dva hrvatska veslačka aduta u tzv. malim čamcima borila su se za ulazak u A finale seniorskog Svjetskog prvenstva u Sarasoti i Bradentonu (SAD). Dvojac bez kormilara je maestralno prošao, klupski im kolega iz HAVK Mladost nije uspio u lakom samcu doveslati do tog pothvata, iako su oba naša samca bila uspješna u četvrfinalnim utrkama.

Valent i Martin Sinković odradili su polufinale na fantastičan način - bili su nedodirljivi na vodećoj poziciji od početka do kraja utrke. Rezultat takvog pristupa je najbolje vrijeme (6:25.96) dviju polufinalnih skupina. Na oko tri sekunde iza njih ostali su Britanci, za još pola sekunde više - francuska braća Onfroy… Iz druge skupine u borbu za odličja prošli su Talijani, Novozelanđani i Srbi, što znači da većih iznenađenja nije bilo. Polufinalni rasplet odlično je predvidio trener Nikola Bralić, spomenuvši čak pet od šest mogućih finalista. “Točku na i” u predviđanjima finalista dao je Martin Sinković koji je u najavi SP-a kazao da bi borbu za medalje mogli izboriti i Srbi, s kojima se naša posada ove sezone nije “odmjeravala” na vodi.
U subotnjem će A finalu (od 16.38), braća Sinković - po zasluzi - veslati u najpovoljnijoj stazi.

Nažalost, naš najbolji laki samac Luka Radonić nije bio te sreće. Polufinalni nastup u drugoj skupini završio je kao šesti. To ga je usmjerilo u B finale (petak, od 15.05). A dan prije nije se naslućivao takav epilog…
U trećoj četvrtfinalnoj skupini Luka je bio treći, a upravo toliko mu je i trebalo za prolazak među 12 najboljih na svijetu. Irac O’Donovan bio je najbrži, drugi je stigao Nijemac Wichert. U polufinalu Luka je ostao prilično daleko od trećeg mjesta koje je donosilo svjetski “Top 6”.

Damir Martin je već u četvrfinalnoj utrci imao prilično težak zadatak jer su mu suparnici bili sjajni samci s Kube, Novog Zelanda i iz Francuske. No, Damir je rutinerski odradio utrku, “zabetoniravši” se na drugom mjestu gotovo svih 2000 metara. Kubanac Angel Rodriguez Fournier stigao je prvi, a iza drugoplasiranog Damira s gotovo četiri sekunde zaostatka u cilj je uveslao svjetski rekorder, Novozelanđanin Robert Manson. U psihološkom smislu dobro je za Martina kada pobjeđuje prvog favorita SP-a, makar i u četvrtfinalu.

U petak od 16.55 za nastup u A finalu hrvatski “kralj samaca” veslat će u drugoj stazi (naizgled) lakše polufinalne skupine.


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora do 23 godine - Kruszwica
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori

EP seniora - Račice


EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA