> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

NA SP-u U 23 U PLOVDIVU OBA ‘DUBLA’ POTVRDILA KVALITETU

Baričević i Brandt šesti na svijetu, cure nakon peha - devete

23. srpnja 2017. Autor: Vinko Knežević

Završnica Svjetskog mlađeseniorskog prvenstva u bugarskom Plovdivu lako nam je mogla donijeti dvojako veselje - dva dvojca na pariće u borbi za odličja, ali cure su u polufinalu imale veliki peh…

Teuta Lea Stojaković i Valentina Plejić ostale su u predvorju borbe za odličja, samo 88 stotinki dijelilo ih je od elitnog finala. Ne može im biti utješna ni činjenica da su kao četvrtoplasirana posada druge polufinalne skupine imale bolje vrijeme (7:00.92) od kompletne prve skupine. A ponovno su taktički dobro odradile utrku i imale sve u rukama… Veći dio staze držale su se na trećem mjestu, a onda u posljednjih 500 metara, zapravo - u posljednjim metrima utrke, nisu uspjele do kraja odbiti napad Mađarica Preil i Horvath (7:00.04). Šteta, velika šteta! Dale su sve od sebe, zaslužile borbu za medalje, a ne utješni B finale. Pa i u tom utješnom finalu snašao ih je mali peh. Naravno, epilog polufinala je ostavio traga, stigle su treće (7:11.43), samo 11 stotinki sporije od drugoplasiranih Ruskinja Korjenkove i Daniljuk (7:11.32). Njemice su bile uvjerljive i neuhvatljive (7:06.58)… Na kraju - naše cure ukupno devete, s dojmom zamalo za pet (za prvih pet na svijetu!).

Nakon takve uvertire, muški ‘dubl’ Luka Baričević i Mato Brandt mogao je samo zaključiti kako ništa ne smije prepustiti slučaju. Polufinale su započeli rezervirano, a od sredine staze jurnuli prema ulaznici za A finale, ne ispuštajući treće mjesto (6:20.89). Vodeće Britance i Belgijce nije ni trebalo loviti… U nedjeljnom finalu naš je dvojac na pariće pokušao s drugačijom taktikom. Jači start održao ih je u vrhu u prvoj čevrtini staze, ali više nisu mogli napredovati. Konkurencija je žestoko pojačala, u završnici su izgubili i dugo održavano peto mjesto. Na kraju - šesti (6:31.68). Bez obzira na to, i sam plasman u A finale kolosalan je uspjeh dvojca pod stručnom palicom mladostaškog olimpijca Marka Banovića. Zanimljivo će biti vidjeti kakve su mogućnosti Zadranina i Vukovarca na rujanskom EP-u u poljskoj Kruszwici.

- Ne znam hoćemo li nastupiti na Europskom prvenstvu, iako smo načelno dogovorili ostanak u ovoj posadi. Šesto mjesto na svijetu za mene je ulazak u ozbiljno veslanje, od iduće godine sam senior i usmjerit ću svoje ambicije prema Olimpijskim igrama u Tokyju 2020. godine - rekao je Mato Brandt.

Ostali hrvatski predstavnici u Plovdivu ranije su odradili završne nastupe. Boris Cesarec je na kraju veslao u F finalu lakih samaca te zauzeo treće mjesto, ukupno 33. na svijetu. Laki ‘dubl’ Šutalo, Soldo trećim je mjestom u skupini izborio C finale i u njemu stigao peti - za ukupno 17. mjesto na svijetu.

 

> Rezultati

> Foto galerija

> Nastupi hrvatskih veslača na U23 SP 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora - Račice
EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA