> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

NOVA ODLIČJA ‘ZLATNIH’ JUNIORKI I JUNIORA

Dva četverca izborila srebro i broncu na SP-u do 23 godine

3. rujna 2017. Autor: Vinko Knežević | Foto: Krešimir Petrović

Nakon što su s nedavnog juniorskog veslačkog SP-a u Hrvatsku stigla dva zlata, gotovo isti akteri pobrinuli su se za nove vrijedne kolajne na mlađeseniorskom (U23) Europskom prvenstvu u poljskoj Kruszwici.

U konkurenciji i po četiri, pet godina starijih suparnica iz Njemačke, Rumunjske, Bjelorusije i Danske, aktualne svjetske juniorske prvakinje u disciplini ženskog četverca bez kormilara - Ivana i Josipa Jurković, Bruna Milinović, Izabela Krakić - osvojile su srebrno odličje (7:23.86). Uvjerljivo najbrže bile su Rumunjke (7:14.25), naša posada otpočetka do kraja utrke (o)držala je drugo mjesto, a treće su stigle Dankinje (7:25.89). Sličan epilog dogodio se i dan prije, u prvoj utrci istih suparnica, samo što su naše veslačice u finalu uspjele smanjiti zaostatak (od 13 sekundi) za Rumunjkama na manje od deset.

Ni u muškoj inačici iste discipline postolje nije “pobjeglo”. Broncu je osvojio četverac bez kormilara (6:29.33) u kojem su veslali svjetski juniorski prvaci u dvojcu Patrik i Anton Lončarić, još jedan Osječanin, Ivan-Ante Grgić, te sjajni Puljanin na štrokerskoj poziciji Fabio Ipsa. Potonji dvojac ima europsko juniorsko zlato iz četverca ‘sa’ i četvrto mjesto na svijetu u četvercu ‘bez’. Sada je naš novi četverac protiv sebe imao suparnike iz Rumunjske, Litve, Švicarske i Mađarske. I u ovom finalu zlato je otišlo u Rumunjsku (6:20.21), srebro u Litvu (6:24.97). Naša posada držala je do sredine staze drugu poziciju, ali Litavci su odradili puno jači finiš… A iste te Litavce pobijedili su dan prije u utrci za raspodjelu finalnih staza, zaostavši čak i koju sekundu manje za nedodirljivim Rumunjima. Sve u svemu, vrijedan pothvat naših ponajboljih juniora u konkurenciji bitno starijih europskih kolega, od kojih su neki i izlazna godišta mlađeseniorskog (U23) uzrasta.

Početak rujna donio je nastavak “berbe” veslačkih kolajni, a kulminacija sezone (nadamo se i berbe odličja) očekuje se na seniorskom SP-u u SAD-u posljednjeg rujanskog tjedna.

Rezultati EP-a do 23 godine u Kruszwici
 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora - Račice
EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA