> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

SVJETSKO PRVENSTVO JUNIORA - RAČICE

Patrik i Anton Lončarić brončani u dvojcu bez kormilara!

12. kolovoz 2018. Autor: Petar Milin

Još jednu radost za hrvatsko veslanje priredila su braća Patrik i Anton Lončarić osvojivši brončanu medalju u dvojcu bez kormilara na Svjetskom juniorskom prvenstvu održanom u češkim Račicama. Prošlogodišnji svjetski prvaci u istoj disciplini tako su ostvarili još jedan veliki uspjeh, nakon što su ranije ove godine postali europski prvaci. U finalu su ciljem prošli u vremenu 6:37.67 minuta, 5.28 sekundi iza zlatnih Rumunja Florina Arteni-Fintinariua i Alexandru-Laurentiua Danciua, odnosno 5.18 sekundi iza srebrnih Nijemaca Eliasa Kuna i Jaspera Angla.

Dan ranije, u polufinalu, postavili su senzacionalno brzo vrijeme za juniore od 6:27.91, što predstavlja najbrže svjetsko juniorsko vrjeme u dvojcu bez kormilara.

Bila je to dobra utrka. Željeli smo biti na vrhu kao i prošle godine ali sretni smo i s brončanom medaljom. Pozicije su se promijenile jer je konkurencija zaista jaka. Sad se okrećemo natjecanju među seniorima do 23 godine sljedeće sezone, rekao je Anton Lončarić nakon utrke.

Vrlo dobar rezultat postigao je i četverac bez kormilara u sastavu Karlo Borković, Nino Perišić, Luka Markulinčić, Mateo Stojšić osvojivši prvo mjesto u finalu B odnosno sedmo ukupno. Odveslali su četiri vrlo dobre i konstantne utrke, a veseli i podatak da su svi veslači prva godina juniora što daje optimizam za sljedeću sezonu i dobre rezultate.

Isto tako, dobar rezultat postigao je četverac sa kormilarom u sastavu Kristijan Papak, Matija Turčić, Mislav Đomlija, Jerko Radovčić s kormilarom Denisom Capananom. Oni su zauzeli drugo mjesto u finalu B, što je solidan rezultat.

Četverac na pariće Goran Mahmutović, Ivan Šarić, Jakov Bijelić i Fabio Ipsa zauzeo je peto mjesto u finalu B odnosno jedanaesto ukupno. Ženski dvojac na pariće Izabela Krakić i Aria Cvitanović bio je prvi u finalu C odnosno trinaesti ukupno, dok je Frane Gabre u samcu zauzeo treće mjesto u finalu E što je 27 mjesto među samcima.

> Rezultati

> Nastupi naših posada na SP juniora

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora do 23 godine - Kruszwica
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori

EP seniora - Račice


EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA