> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

NA JARUNU PREDSTAVLJEN EUROPSKI TJEDAN SPORTA

Damir Martin ambasador tog europskog projekta

19. svibnja 2017. Autor: Vinko Knežević

Središnji državni ured za sport organizator je 3. Europskog tjedna sporta od 23. do 30. rujna ove godine, a ta hvalevrijedna akcija predstavljena je u veslačkoj oazi na zagrebačkom Jarunu.

Ovu veliku međunarodnu inicijativu pokrenula je Europska komisija kako bi promicala sport i tjelesnu aktivnost građana diljem Europe, a Hrvatska u tome participira već treću godinu zaredom. I ove godine Europski tjedan sporta obuhvatit će velik broj aktivnosti na zagrebačkom Jarunu namijenjenih građanima svih dobnih skupina i tjelesnih mogućnosti, s ciljem poticanja ljudi na aktivniji i zdraviji život.

- Recite mi samo jedan razlog zbog kojeg netko ne bi došao na Jarun ili neko drugo mjesto za rekreaciju i potpuno besplatno vježbao i time pripomogao vlastitome zdravlju. Važno je podići svijest o važnosti sporta i fizičke aktivnosti u Hrvatskoj
- poručila je državna tajnica Središnjeg ureda za šport Janica Kostelić, napomenuvši da će Europski tjedan biti službeno otvoren upravo na Jarunu 23. rujna.

Osim Janice Kostelić, na predstavljanju Europskog tjedna sporta nazočni su bili i ovogodišnji ambasador projekta, veslački olimpijac Damir Martin, bivša hrvatska rukometašica, također ambasadorica projekta, Maida Arslanagić,  kondicijski trener i član stožera hrvatske vaterpolske i rukometne reprezentacije Pero Kuterovac te voditeljica službe za međunarodnu suradnju i EU fondove Marija Crnković.

- Veseli me što sam dio ove akcije koja je od velike važnosti za ljudsko zdravlje. Iako mi je posljednjeg tjedna rujna glavni događaj veslačke sezone - SP na Floridi, što se vremenski prilično poklapa s Europskim tjednom sporta, dat ću sve od sebe za uspjeh ovoga projekta - rekao je Damir Martin.

Na Jarunu će u sklopu Europskog tjedna sporta biti postavljeni sportski tereni i posebne zone na kojima će građani svih uzrasta moći okušati u prakticiranju gotovo svih vrsta sporta, ali i upoznati se s ponudom sportskih klubova, fitness centara te saznati više o važnosti zdrave prehrane. Naravno, neizostavno će biti i veslanje.


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN