> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

POČELA BORBA ZA A FINALA NA SP-u U AIGUEBELETTEU

Sinkovići lako u polufinale, Radonić u B finalu lakih samaca

3. rujna 2015. Autor: Petar Milin | Foto: worldrowing.com

Braća Sinković odradili su na seniorskom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj još jedan vrhunski posao. Za prolazak u polufinale dvojaca na pariće branitelji naslova svjetskih prvaka trijumfirali su u svojoj skupini (6:18.48), vodeći otpočetka do kraja utrke. Iako je to najslabije vrijeme u usporedbi pobjednika skupina, ono je samo dokaz koliko su vladari svjetskog “dubla” samouvjereni u nastupima pa im je doziranje utroška snage odavno prešlo u rutinu. Petak im donosi borbu za finale (u 10.37). Nema dvojbe da će i tu utrku vrhunski odraditi.

U polufinalnom nastupu discipline lakih samaca naš reprezentativac Luka Radonić zauzeo je peto mjesto (7:11.10), dok su po tri najbrža čamca iz dvije skupine izborila nastup u A finalu. Nakon lošeg ulaska u utrku i šestog mjesta u prvih 1000 metara, Luka je smogao snage prestići Peruanca Renza Leona Garciju i tako popraviti ukupni dojam. Pobijedio je Slovenac “hrvatskog” prezimena, Rajko Hrvat (7:02.72), ispred srbijanskog predstavnika Miloša Stojanovića (7:03.72) i Amerikanca Nicholasa Trojana (7:03.81).
U petak (od 9.55) Luka Radonić vesla u B finalu lakih samaca za novi respektabilan domet u iznimno uspješnoj sezoni, u kojoj je hrvatskom veslanju donio brončano odličje s mlađeseniorskog SP-a u Bugarskoj.  

U razveslavanju za nastup u C i D finalu naš ženski dvojac bez kormilara (Marcela i Karla Milošević) izborio je nastup u C finalu. Jedine naše ženske uzdanice na SP-u bile su trećeplasirane (7:30.19), iza talijanskog (7:23.43) i češkog (7:27.99) dvojca. Završni nastup (C finale) na SP-u sestre Milošević imaju u subotu (11.00).

Osim Luke Radonića u B finalu i Sinkovića u borbi za A finale, petak donosi i polufinalni nastup našeg teškog samca, Damira Martina (start je u 11.12 i neće mu biti nimalo lako u konkurenciji Drysdalea, Tuftea, Campbella i Ščarbačenije) te nastup u E finalu dvojca bez kormilara Mario Vekić, David Šain (16.05). 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP juniora - Rio de Janeiro
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
2. Regata Svjetskog kupa - Varese
EP seniora - Poznan
EP juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''