> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO u RAČICAMA

Teuta Lea Stojaković osvojila brončanu medalju!

24. svibnja 2015. Autor: Petar Milin

Teuta Lea Stojaković vratila se s osvojenom brončanom medaljom u samcu sa smotre najboljih europskih juniorskih veslača u češkim Račicama. Malo je falilo da mlada Osječanka osvoji i srerbrnu medalju, koja joj je izmakla u finišu kada ju je pretekla Bugarka Desislava Georgieva za 8 stotinki sekunde. Pobijedila je Nizozemka Marieke Heleen Anne Keijser.

Izvrsno je Teuta odradila već prvu utrku eliminacija kada je pobjedom u svojoj skupini izravno izborila polufinale u kojem je dobrom taktikom i trećim mjestom ušla u finale A. U finalnoj utrci opet je odveslala odličnu utrku te se nakon početnih 500 metara utrke, gdje je prošla kao četvrta, probila na drugo mjesto koje je držala do posljednjih metara utrke. Čestitke Teuti i trenerici Branki Steiner na još jednom uspjehu osječkog i hrvatskog veslanja.

- Zadovoljna sam osvojenom europskom broncom i ne žalim za srebrom bez kojeg sam ostala u fotofinišu utrke. Ovo mi je prva velika veslačka medalja i vjerujem da ona predstavlja početak stvaranja kolekcije odličja s velikih međunarodnih natjecanja - poruka je veslačkog dragulja s Drave.

Hrvatske posade izborile su još dva finala A. Četverac na pariće Niko Dunkić, Leon Bulić, Patrik Farkaš i Andrija Šupe zauzeo je šesto mjesto u finalu iako su do posljednjih 250 metara utrke bili na petom mjestu. Nešto lošiji početak natjecanja u eliminacijama, kada nisu uspjeli proći u polufinale, možda ih je koštao boljeg plasmana u finalnoj utrci jer su morali izveslati dodatnu utrku u repasažu.

Četverac s kormilarom Juraj Herenda, Leon Mikulić, Matija Milin, Marin Maletić i kormilar Tomislav Bašić također je zauzeo šesto mjesto u finalu sa sličnim scenarijem poput četverca na pariće. Veslali su požrtvovno ali falilo je snage u drugom dijelu utrke kada nisu uspijevali održavati brzinu vodećih posada osobito odlične posade Italije koja je nadmočno pobijedila.

Tomislav Čanić probio se u polufinale samca ali dalje od toga nije išlo. Na kraju peto mjesto u finalu B iako vjerujemo da Tomislav vrijedi više od toga. Dvojac na pariće Teo Padovan i Stipe Trojanović probio se isto do polufinala i na kraju zauzeo šesto mjesto u finalu B.

Ženski dvojac na pariće Marina Kaić i Josipa Jurković nije uspio proći među dvanaest najboljih, iskupili su se dobrom utrkom u finalu C gdje su pobijedili. Četverac bez Tino Maružin, Matia Poljak, Filip Jurina i Tomislav Kurtoić ostao je također bez polufinala, na kraju 13.

Bila je to sedma medalja za Hrvatsku od uspostave Europskog prvenstva za juniore 2011. godine. Svih sedam je brončanih.

--> Pregled nastupa hrvatskih veslača na EP juniora

Rezultati utrka s EP --> erjch2015.com

Fotografije u galeriji.

Snimka utrke finala 1xJW

 

Snimke finalnih utrka:Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

1. Regata Svjetskog kupa - Bled


14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''