> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

POLUZAVRŠNICA III. SVJETSKOG KUPA U LUZERNU

Braća Sinković u borbi za medalje, Martin i sestre Milošević u B finalu

11. srpnja 2015. Autor: Petar Milin | Foto: worldrowing.com

Svjetski prvaci u dvojcu na pariće, braća Martin i Valent Sinković, izborili su nastup u A finalu treće regate Svjetskog kupa u Luzernu. Subotnji polufinale vladari muškog ‘dubla’ odradili su iznova uvjerljivo (kao vodeći otpočetka do kraja utrke), a istodobno i s doziranim utroškom snage.

Dakle, fantastična hrvatska veslačka braća u nedjelju kreću u novi trofejni pothvat – ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu. Nakon propuštenog Bleda i trijumfalno odrađenog Varesea, Sinkovićima se u tradicionalnom finalu sezone Svjetskog kupa na Crvenom jezeru u Luzernu smiješi laskavi (nažalost, ne i materijalno opipljivi) naslov ukupnog pobjednika. Jedini rivali koji imaju barem teoretske šanse pomrsiti im račune sjede u njemačkom ‘dublu’, a prezivaju se Hacker i Krüger. Oni također imaju osam bodova (za pobjedu na Bledu). Krüger je s Hackerovom alternacijom, Leineweberom, zauzeo u Vareseu osmo mjesto, prvo koje ne donosi bodovni “honorar” u utrkama Svjetskog kupa. To znači da za ukupni trijumf u SK-u 2015. worldrowingov veslač mjeseca, Valent, i ove sezone sjajni mu brat Martin u nedjeljnom finalu (u 14.33) samo trebaju biti ispred Nijemaca. S kakvom lakoćom naši veslači pobjeđuju, u njih se naprosto ne može sumnjati…

Samac velikih mogućnosti, ali još uvijek u “traženju mjesta pod suncem”, Damir Martin, u zvučnoj je polufinalnoj skupini (s Drysdaleom i Synekom) ispustio ulaznicu za skifističku elitu koja će se boriti za medalje. Martin je stigao četvrti, a u vodeći tercet te skupine uskočio je trećeplasirani Belgijac Hannes Obreno. Naš će reprezentativac tako veslati u utješnom (B) finalu u 9.45.

Prije njega na vodu će, također u B finalu, članice ženskog dvojca bez kormilara - Marcela i Karla Milošević (točno u 9 sati). One su u svojoj polufinalnoj skupini bile šeste, a A finale izborila su po tri najbrža čamca. Čast hrvatskog ženskog veslanja branila je još jedna posada. Gusarašice Rebeka Babič i Helena Pavković u dvojcu na pariće bile su četvrte u C finalu, za ukupno 16. mjesto.

Dva dvojca bez kormilara predstavljala su naše pomalo posustalo seniorsko rimen veslanje. David Šain i Mario Vekić zauzeli su četvrto mjesto (6:40.80) u C finalu (ukupno 16.), a nakon njih kroz ciljnu ravninu prošla je i zadarsko-osječka kombinacija Marin Begović, Ante Janjić (6:47.04).

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

2. Regata Svjetskog kupa - Varese
EP seniora - Poznan
EP juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''