> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

POLUZAVRŠNICA KONTINENTALNE VESLAČKE SMOTRE U POLJSKOJ

Fantastični Damir Martin europskim rekordom izborio finale EP-a

30. svibnja 2015. Autor: Petar Milin

Najbolji hrvatski veslač, Damir Martin, na fantastičan je način izborio finale muških samaca na Europskom prvenstvu u Poznanu. Iako je u polufinalnoj utrci protiv sebe imao (i) aktualnog europskog prvaka te srebrnog s OI u Londonu, Čeha Ondreja Syneka, skifist VK Trešnjevka trijumfirao je u utrci, postavivši i najbolje izveslano vrijeme europskih prvenstava (6:47.35). Favorizirani Čeh (6:49.79) ostao je više od dvije i pol sekunde iza našeg reprezentativca, a trećeplasirani Britanac Angus Groom više od tri sekunde (6:50.59).

Bio je to klasičan dvoboj pretendenata na krunu europskih samaca, u kojem je do sredini staze utrku kontrolirao Čeh, a potom je do izražaja došao nezadrživi finiš zagrebačkog Vukovarca.

- U taktičkom smislu nisam se uopće obazirao na konkurenciju, tako ni na Syneka. Taktiku sam usmjerio isključivo na svoj nastup. Kada sam u drugom dijelu staze uvidio da sam ispred njega, nisam želio propustiti priliku da ga dobijem. Uglavnom, još skupljam iskustvo… – skroman je u osvrtu na polufinalni pothvat bio Martin.

Sjajni veslač, koji za sebe u šali kaže da je samac u svakom pogledu, za nedjeljni je finale (na rasporedu od 14.03) najavio istu taktiku: “Samo mi je važno kako ću ja odveslati tu utrku…”

Iz druge polufinalne skupine u borbu za odličja (s bitno slabijim vremenima) prošli su iskusni Litavac Mindaugas Griškonis, trofejni norveški veteran Olaf Tufte i 24-godišnji Belgijac Hannes Obreno (8. samac svijeta iz Amsterdama 2014. godine).

Dva hrvatska dvojca bez kormilara veslat ću u utješnim (B) finalima EP-a. U muškoj inačici te discipline Marin Begović i Ante Janjić stigli su četvrti (6:46.21) u repasažnom popravku (dvije najbolje posade izborile su A finale), dok su sestre Milošević bile šeste (7:32.19) u svojoj polufinalnoj skupini.

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Europsko prvenstvo juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''