> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

  

1. REGATA SVJETSKOG KUPA U ZAGREBU

Hrvatski veslači ispisali povijest na Jarunu

2. svibnja 2021. Autor: Petar Milin/HVS

Prva regata Svjetskog kupa na Jarunu, po prvi puta održana u Hrvatskoj, polučila je odlične rezultate svih naših posada. Hrvatska je u sva četiri finala u kojima je imala predstavnike osvojila medalje! Uz organizacijski uspjeh, bila je to rezultatski najuspješnija regata Svjetskog kupa za hrvatske veslače od kada se održavaju natjecanja za Svjetski kup još od 1997. godine. Iako gledatelji nisu bili dopušteni, nije izostao veliki broj navijača koji su bodrili naše veslače duž jarunske staze, a veslači su im se odužili na najbolji mogući način - rezultatimaI, i to kako, dominantno!

Sestre Jurković suvereno su slavile u dvojcu bez kormilara s vremenom 7:11.12, ispred Čehinja Anne Santruckove i Pauline Famlikove (7:16.43) te Francuskinja Maye Cornut i Emme Cornelis (07:30.26).

Braća Sinković su po dobroj staroj navici potukla konkurenciju u muškom dvojcu bez kormilara s vremenom 6:2.55. Drugi su bili Francuzi Thibaud i Gauillaume Turlan sa 6:28.39, a treći Španjolci Jaime Canalejo Pazos i Javier Garcia Ordonez sa 6:29.57.

Četverac bez kormilara u sastavu Ivan Piton, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić osvojio je broncu u tijesnoj borbi (6:02.25). Prvo je mjesto zauzela francuska posada s vremenom 5:59.88 dok je srebro pripalo Poljacima (6:01.40).

Damir Martin zaokružio je hrvatske uspjehe trećim mjestom i još jednom brončanom medaljom! Slavio je sjajni Nijemac Oliver Zeidler s 4.51 sekunde ispred Norvežanina Kjetila Borcha, odnosno 5.59 ispred našeg Damira.

Ukupno je nastupilo deset hrvatskih posada, a rezultati ostalih naših posada bili su sljedeći:

Bruna Milinović bila je sedma u samcu, Karlo Borković i Ivan Vuković osmi u dvojcu bez kormilara, Mihael Girotto i Patrik Papac dvanaesti u dvojcu na pariće, Gordan Milovac i Fran Šuk trinaesti u drugoj posadi dvojca na pariće te Boris Cesarec u samcu šesnaesti. Zbog zdravstvenih problema, nakon eliminacijski utrka povukao se David Šain u samcu.

Hrvatska je u ukupnom zbroju bodova zauzela fenomenalno treće mjesto na ljestvici od 27 država, koje su nastupile na Jarunu.

Još jednom čestitke svim veslačima, njihovim trenerima i pratećem osoblju, a posebno zahvaljujemo svim uključenima u organizaciju ovog natjecanja, od volontera pa do navijača koji su bili najveće zvijezde ovog natjecanja i beskompromisno gurali naše veslače do fenomenalnih rezultata!

> Rezultati

> Nastupi hrvatskih posada na regatama SK

> Fotografije svih naših posada pronađite na Facebook stranici Hrvatskog veslačkog saveza

 
 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA