> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

  

REGATA SVJETSKOG KUPA - SABAUDIA

Tri medalje za hrvatske veslače!

6. lipnja 2020. Autor: Petar Milin

Još jednom su hrvatski veslači ispisali povijest na regatama Svjetskog kupa! Nakon regate u Zagrebu, još jedan veliki uspjeh ostvaren je na regati u Sabaudiji. Braća Valent i Martin Sinković osvojili su zlato u dvojcu, treće mjesto u istoj disciplini zauzeli su braća Patrik i Anton Lončarić dok su Ivana i Josipa Jurković u finalu ženskog dvojca bez kormilara osvojile srebro. Sinkovići su ovim nastupom završili sezonu bez poraza te postali i ukupni pobjednici Svjetskog kupa za ovu godinu. Isto je uspjelo i sestrama Jurković koje su također ukupne pobjednice Svjetskog kupa u disciplini ženskog dvojca bez kormilara.

Braća Sinković su uvjerljivo slavila s vremenom 6:16.79, drugo mjesto su s nešto više od šest sekundi zaostatka zauzeli Britanci Calvin Tarczy i Douwe de Graaf. Patrik i Anton Lončarić su zauzeli treće mjesto sa 6:25.89.

- Ovo je bila zadnja utrka prije Olimpijskih igara, uspjeli smo ostati neporaženi ove godine za sada i nadamo se da će tako biti i poslije Tokija. Idemo tamo kao veliki favoriti, ali znamo da nam to nitko neće pokloniti, moramo dobro trenirati u Peruči, rekao je Valent Sinković.

- Generalno smo zadovoljni s prvim dijelom sezone, ali ništa nismo napravili ako ne napravimo najvažnije na Olimpijskim igrama. Dolazimo spremni, samopouzdanje nam je dobro. Jedva čekamo završne pripreme, da napravimo završni period i špicu forme i idemo na Olimpijske igre samouvjereni, dodao je Martin Sinković.

Hrvatsko slavlje u dvojcu nadopunila su još jedna braća, Patrik i Anton Lončarić osvajanjem trećeg mjesta.

Drugu medalju sa regata Svjetskog kupa, nakon regate u Zagrebu gdje su bile zlatne, osvojile su Ivana i Josipa Jurković. Prva je bila posada Danske, a naše veslačice zaostale su oko tri sekunde za pobjednicama. Drugim mjestom sestre Jurković postele su ukupne pobjednice Svjetskog kupa u disciplini ženskog dvojca bez kormilara.

Ovo je odličan rezultat za sve tri hrvatske posade, a posebno za braću Sinković kojima je ovo bila generalna proba uoči Olimpijskih igara u Tokiju koje počinju 23. srpnja.

U finalu je nastupio i Damir Martin, koji je ostao korak do postolja, bio je četvrti u samcu s zaostatkom od četiri sekunde iza pobjednika Kjetila Borcha koji je u iznimno uzbudljivom finišu utrke odnio pobjedu ispred Danca Sverri Nielsena i Nijemca Olivera Ziedlera. Damir je iz utrke u utrku sve bolji i nadamo se borbi za odličja na olimpijskim igrama u Tokiju.

Čestitke svim veslačima i trenerima Nikoli Braliću, Jaminki Kraljević Čolić, Aleksandru Vukojičiću i Srečku Šuku na ostvarenim rezultatima.

> rezultati

> nastupi hrvatskih posada na regatama SK

Braća Lončarić, trener Nikola Bralić, trenerica Jasminka Kraljević Čolić i braća Sinković

Sestre Jurković i trener Aleksandar Vukojičić

Izvrstan u samcu - 4. mjesto - Damir Martin i trener Srečko Šuk

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA