> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

VELIKO PRIZNANJE NAŠIM VESLAČKIM JUNIORKAMA

Sjajnom ženskom četvercu Nagrada Dražen Petrović

11. rujna 2017. Autor: Vinko Knežević

Najbolje svjetske veslačke juniorke u disciplini četverac bez kormilara dobitnice su prestižnog priznanja hrvatskog sporta - Nagrade Dražen Petrović koju Hrvatski olimpijski odbor dodjeljuje za iznimna postignuća najboljim sportašicama i sportašima do 20 godina. Na svečanosti u Draženovu muzeju Bruna Milinović, Izabela Krakić te blizanke Ivana i Josipa Jurković primile su plakete iz ruku proslavljenog rukometnog reprezentativca Gorana Šprema, a potom i darove sponzora.

Povjerenstvo za dodjelu nagrade, čiji je predsjednik olimpijac Damir Martin, nije imalo težak posao pri glasovanju jer je u kategoriji Najuspješnija posada, štafeta ili sportski par pred sobom imalo europske i svjetske prvakinje, u međuvremenu i kontinentalne doprvakinje u U23 konkurenciji. Za jednoglasnu odluku čast da podigne ruku imao je i glavni urednik portala Veslanje.hr (autor ovog izvješća), kao član izbornog povjerenstva iz redova sportskih novinara.

Nakon uručene nagrade, u ime najbolje mlade sportske posade u državi zahvalila je štrokerica Izabela Krakić. (Kvartet je inače dobio i brojne pohvale za ljepotu i styling!). Uostalom, evo kako su cure doživjele uručenje Draženova trofeja.

Josipa: Ova nagrada znači mi poticaj za daljnji rad i vjeru u nove uspjehe. Veselim se što ćemo biti na okupu u istom klubu i nastaviti zajednički trenirati…   

Bruna: Ovo je šlag za kraj sezone. Jako smo ponosne na ovu nagradu i jedva čekam ponovno zaveslati s curama, stvarno mi je gušt…

Ivana: Osjećaj je neopisiv. Puno smo uložile za uspjeh ovoga četverca, ali sve nam se na kraju isplatilo. Trenirat ćemo, trudit se, i ako Bog da - izboriti Olimpijske igre…

Izabela: Cilj nam je olimpijada, to bi nam trebala biti stepenica više. No, prvo trebamo proći seniorske godine i uvidjeti koliko sve to ima smisla, ali imamo vrhunskog trenera, podršku Damira Martina i nadam se da ćemo uspjeti.

Pokorile su Europu i Svijet i dobile prvi “duboki naklon” u Domovini. Budući da se Draženova nagrada može dobiti samo jednom u karijeri, taj san im je ispunjen već u prvoj sezoni zajedničkog veslanja. Sada su u društvu Sandre Perković, Filipa Hrgovića, Ane Konjuh i brojnih drugih već etabliranih hrvatskih sportaša. Trener Saša Vukojičić svjestan je kakve dragulje ima pod trenerskom palicom, a optimizam za njihov daljnji napredak vidi upravo u činjenici da su sve četiri uzdanice odnedavno u istom dresu - VK Trešnjevka. Naravno, Saša započetak priželjkuje samo dobro zdravlje, a  sve ostalo će doći.

Zna i trener da je ovim curama samo nebo granica, a Tokyo 2020. možebitna prva stepenica na putu u sportsku besmrtnost… 

 

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora - Račice
EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA