> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

PREDSTAVLJENI VESLAČKI OLIMPIJSKI ADUTI ZA RIO

Zlatni Sinkovići žele spriječiti iznenađenje, Damir Martin - postati iznenađenje

1. ožujka 2016. Autor: Petar Milin

Iako popis veslačkih olimpijskih aduta vjerojatno nije konačan, u prostorijama HOO-va vjernog sponzora, tvrtke Jamnica, predstavljen je sigurni olimpijski trojac - samac Damir Martin te dvojac na pariće Martin i Valent Sinković.
Glavni tajnik HVS-a Zdravko Gajšak pojasnio je u uvodnoj riječi da će na posljednjim olimpijskim kvalifikacijama, potkraj svibnja u Luzernu, hrvatsko veslanje imati još dva čamca - sestre Marcelu i Karlu Milošević u ženskoj te Davida Šaina i Vitomira Čavrlja u muškoj inačici dvojca bez kormilara.

Najelitnije snage, tercet s osiguranim vizama u dva čamca, morao je ovom prigodom odgovorati na pitanja “sedme sile”. A sve se svodilo na to – kako će apsolutni favoriti za zlato, braća Sinković, spriječiti iznenađenje, odnosno - kako bi naš najbolji samac, Damir Martin, to mogao postati na stazi u središtu Rija?

- Svojim smo rezultatima postavili stvari tako da se od nas očekuje zlato, ali nikome ništa nije zagarantirano, pa tako ni nama zlato. Znamo da nam nitko neće ništa unaprijed pokloniti i da za medalju moramo dati sve od sebe. Naravno, neće u Rio doći izvanzemaljci, bit će tamo sve posade koje smo pobjeđivali u prošle dvije godine, otkako nastupamo kao dubl, Rio neće biti ništa drugačiji, osim olimpijskih krugova pokraj staze. Ne osjećamo pritisak jer i na SP smo dolazili kao favoriti i uspijevali trijumfirati - smireno je zborio Martin Sinković.

Njegov brat Valent našalio se s pretjerano isticanom ulogom favorita za njihov dvojac, rekavši kako bi najbolje bilo da otkažu zrakoplovne karte za Brazil te da im domaćini OI-ja pošalju zlatne medalje poštom:

- Kad smo već takvi favoriti, zašto da se mučimo?

Neskriveno velike olimpijske ambicije ima i europski prvak u samcu, Damir Martin:

- Pripremam se punim intezitetom i usmjeren sam na to da u Riju odveslam svoje četiri najbolje utrke u životu. Uspijem li u tome, bit ću vrlo zadovoljan, a vjerujem da će u tom slučaju biti i adekvatan rezultat… Vjerujem da ću i psihološki ojačati kako bih bio samouvjereniji u nastupima, poput braće Sinković, s kojima se družim, treniram, savjetujem, potpora smo jedni drugima… Pomaže mi i činjenica da su oni najbolji na svijetu, a ja sam bolji od njih kad veslamo skif na treningu… Što se tiče konkurencije na Olimpijskim igrama, sve najveće svjetske skifiste dosad sam barem jednom pobijedio, što znači da nema nepobjedivih…

Novinare je zanimalo i može li se u Riju dogoditi nešto poput neugodnog iznenađenja s vjetrom, koje je snašlo i Sinkoviće i Martina uoči finalne utrke na OI-ju u Londonu 2012., kada su u četvercu na pariće (s Davidom Šainom), iako favorizirani za zlato - doveslali do srebra.

Sjajni veslački aduti uvjereni su da je takvo što isključeno zbog lošeg londonskog iskustva, ali i zbog činjenice da su oba trenera - Nikola Bralić (dubl) i Srećko Šuk (samac) već prošetali uz olimpijsku stazu u laguni Rodrigo de Freitas te dobro detektirali odakle vjetar ili vjetrovi pušu.

Dakle, Sinkoviće ništa ne može iznenaditi, Damir Martin pak – može iznenaditi!

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Hrvatsko veslačko prvenstvo
SP seniora - Aigubellete
SP juniora - Rio de Janeiro
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
2. Regata Svjetskog kupa - Varese
EP seniora - Poznan
EP juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''