> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

PRVI DAN SENIORSKOG SP-a U AMSTERDAMU

Marcela prošla u četvrtfinale, Šain i dvojac ‘bez’ u repasažu

25. kolovoza 2014. Autor: Petar Milin

Prvi natjecateljski dan na Svjetskom prvenstvu u Amsterdamu našim seniorima nisu bili za ostanak u “dugom sjećanju”. Na regatnoj stazi jezera Bosbaan stanje pripremljenosti konkurencije započetak su upoznali skifisti te dvojac bez kormilara.

Marcela Milošević izborila je četvrtfinale ženskog skifa, nakon četvrtog mjesta u skupini i doziranog utroška snage, točno koliko je bilo potrebno za prolazak u četvrtzavršnicu. Inače, Marcela je izveslala 13. vrijeme kvalifikacija, što za početni dojam u konkurenciji 27 skifistica i ne izgleda loše.

David Šain je također bio četvrti, u izlučnom natjecanju muškog skifa, ali u njegovoj skupini “letvica” za prolazak bila je postavljena za jednu stubu više. Šajo je na prvih 500 metara bio trećeplasiran (dakle, u krugu veslača za prolazak dalje), ali je do sredine staze pao na četvrto mjesto i završio - u repasažu. Tamo će veslati još 12 od ukupno 31 muškog skifa na SP-u.

Korekciju početnog dojma kroz repasaž će potražiti Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić u dvojcu bez kormilara. Njihov je start na amsterdamskoj svjetskoj smotri rezultirao petim mjestom u prvoj od četiri kvalifikacijske skupine (ukupno je 20 dvojaca ‘bez’). Budući da su po dva prvoplasirana čamca iz svake skupine osiguravala izravan prolazak u A/B polufinale, Osječani su ostali uskraćeni za tu ulaznicu. Repasažna utrka očekuje ih u utorak oko 16 sati. 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP juniora - Hamburg


SP seniora do 23 godine Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu