> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

ZAVRŠNICA SVJETSKOG KUPA U LUZERNU

Sinkovići s najboljim vremenom u polufinale

11. srpnja 2014. Autor: Petar Milin Foto: © worldrowing.com

Na otvorenju završne regate ovogodišnjeg Svjetskog kupa na Crvenom jezeru u Luzernu nastupile su i sve hrvatske uzdanice - dva dvojca i dva samca. Očekivano, bratski dvojac na pariće Martin i Valent Sinković izravno je prošao u polufinale pobjedom u kvalifikacijskoj skupini sa Srbima, Talijanima, Argentincima i drugom australskom posadom. Osim njih, izravnu ulaznicu za polufinale izborili su i veslači iz našeg istočnog susjedstva.

Sinkovići su sa 6:28.39 ostvarili najbolje vrijeme kvalifikacija od svih 20 posada, ostavivši na dvije sekunde najbliže “pratitelje” – pobjednike treće skupine, Britance, a gotovo za pet sekundi najbržu posadu četvrte skupine – Litavce. Posljednji podatak može biti indikativan i za rasplet ove discipline na Crvenom jezeru, budući da litavski dvojac nije nastupio na 2. regati Svjetskog kupa u francuskom Aiguebeletteu, na kojem su naši veslači trijumfirali ispred Azerbajdžanaca i Australaca.

Nažalost, ostala tri hrvatska čamca već su se prvoga dana oprostila od velikih ambicija. U prilično jakoj konkurenciji, s čak 24 čamca, naš dvojac bez kormilara Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić zauzeo je u četvrtfinalnoj utrci četvrto mjesto (prvo ispod crte za prolaz u polufinale). Taj domet usmjerio ih je prema C finalu. Ništa bolje sreće nisu bili ni skifisti Mario Vekić i David Šain. Nominalno naš prvi samac, Šain, četvrtim je kvalifikacijskim mjestom izborio četvrtfinalni nastup, ali mu je šesto mjesto u četvrtzavršnici donijelo samo ulaznicu za D finale. Klupskog mu kolegu, Marija Vekića, peto je mjesto u izlučnoj utrci usmjerilo prema E finalu.

U subotu, oko 15 sati, braću Sinković očekuje polufinalna borba za nedjeljni finale.

> Rezultati 1. dana SK-a u Luzernu


Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP juniora - Hazewinkel


Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu