> Veslački portal

> Hrvatski veslački savez



Kontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 







 

OLIMPIJSKA SOLIDARNOST MOO-a POMAŽE I VESLAČIMA

Šainu, Martinu i braći Sinković stipendije za Rio 2016.

22. rujna 2014. Autor: Petar Milin

Tko je rekao da legendarni veslački četverac na pariće (David Šain, Martin Sinković, Damir Martin, Valent Sinković) neće skupno nastupiti ove sezone? Originalna posada je, doduše na suhom, “nastupila” u Zagrebu na potpisivanju stipendijskih ugovora Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO). S olovkom u ruci snašli su se jednako dobro kao s veslima, a kako i ne bi - svi redom budući akademski obrazovani građani.
Ruku na srce, korisnici spomenutog fonda MOO-a trofejni su veslači postali kao pojedinci, sportaši s imenom i prezimenom, i to kao iznimno važna karika u “reprezentaciji” s ukupno 13 izabranih olimpijskih uzdanica za Rio 2016. godine.
Kao što je poznato, svojevrsnu olimpijsku stipendiju MOO dodjeljuje kvalitetnim sportašicama i sportašima iz brojnih država kako bi im novčana “injekcija” pomogla u pripremama za kvalifikacije i nastup na Igrama XXXI. olimpijade za dvije godine u Rio de Janeiru.

Glavni tajnik Hrvatskog veslačkog saveza, Zdravko Gajšak, pojasnio je kako naši veslači mogu trošiti novčani iznos od 500 dolara mjesečno, a da sve bude u duhu “financijskog fair-playja” prema MOO-u:

- Sto dolara je džeparac koji ne iziskuje nikakvo pokriće potvrdama i računima, dok je preostalih 400 dolara namijenjeno za pripremne aktivnosti, masaže, vitaminizaciju, dodatnu prehranu i zdravstvenu skrb te je taj utrošak potrebno i dokumentirati…

Treba li spominjati da će naši najbolji veslači opravdati ovo MOO-ovo “ulaganje”? Oni uvijek sve vrate s kamatama, naprosto ne znaju razočarati, samo što sponzori u domovini nikako to ne uspijevaju shvatiti…

Osim četvorice veslača, 500 američkih dolara mjesečno do kraja Olimpijskih igara 2016. godine dobivat će i jedriličari Šime Fantela, Igor Marenić, Tina Mihelić i Tonči Stipanović, streljaši Giovanni Cernogoraz i Snježana Pejčić, te taekwondašice Iva Radoš, Lucija i Ana Zaninović.



 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP seniora - Amsterdam


SP juniora - Hamburg

SP seniora do 23 godine - Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu