> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

NAŠI JUNIORI VESLALI NA 2. OLIMPIJSKIM IGRAMA MLADIH

Ivo Bonacin i Bernard Samardžić peti, Marina Kaić ukupno 12.

17. kolovoza 2014. Autor: Petar Milin

Hrvatski veslački tercet na Olimpijskim igrama mladih (OIM) u kineskom Nandžingu - Marina Kaić u ženskom samcu te Bernard Samardžić i Ivo Bonacin u dvojcu bez kormilara - solidno se predstavio na olimpijskoj priredbi.

Splitsko-kaštelanski dvojac dospio je u borbu za odličja i zauzeo peto mjesto , dok je mlada medulinska skifistica, u puno jačoj konkurenciji, preko B finala dosegnula ukupno 12. mjesto na Igrama.

Veslačice i veslači juniorskog uzrasta (po 48 u dvojcima ‘bez’ i samcima) nastupili su već prvoga natjecateljskog dana OIM-a. Na upola skraćenoj stazi (1000 metara) u odnosu na klasičnu veslačku dionicu, Marina Kaić je u izlučnoj borbi za polufinale bila peta (3:57.25). Poluzavršnicu je izborila vrlo dobrim repasažem s drugim mjestom u skupini (3:53.88)…
Unatoč drugom mjestu (3:18.20) u kvalifikacijskoj utrci, Bonacin i Samardžić također su morali u repasažni popravak, budući da su samo pobjednici skupina osiguravali izravan put u finale.

Trećeg natjecateljskog dana naš dvojac bez kormilara uspješno je odradio repasaž te drugim mjestom u skupini (3:15.24) izborio finalni nastup. Marini to nije uspjelo u polufinalnoj skupini. S vremenom 4:01.56 ostala je izvan terceta koji se plasirao u borbu za odličja. 

Četvrti natjecateljski dan donio je i raspodjelu veslačkih odličja. Ivo Bonacin i Bernard Samardžić izveslali su u A finalu 3:14.76, što je bilo dovoljno za peto mjesto, ispred Austrijanaca, a iza Slovenaca. Zlatni su Rumunji, srebrni Česi, brončani Turci. Marina Kaić je u utješnom finalu ženskih samaca imala bitno veći vremenski utrošak (4:05.06) u odnosu na prve utrke na OIM-u te je zauzela posljednje, šesto mjesto. No, uzme li se u obzir njezina mladost i konkurencija od 23 veslačice iz cijelog svijeta - ukupno 12. mjesto ne može joj biti razočaravajuće.

Trener Mladen Pavelić (VK Medulin), koji je vodio obje veslačke uzdanice u Nandžingu, uoči Igara priželjkivao je dva A finala. Jedno elitno finale s posadom u predvorju borbe za odličja i njemu bi trebao biti zadovoljavajući domet. 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP juniora - Hamburg


SP seniora do 23 godine Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu