> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

17. MEĐUNARODNA VESLAČKA REGATA ‘JUMBO 2014.’

Ni velika vrućina nije pokvarila ‘festival veslanja’

9. lipnja 2014. Autor: Petar Milin

Sedamnaesto izdanje Jumbo(ve) regate, u suorganizaciji VK Jarun, HVS-a i VSZ-a, okupilo je na jarunskoj regatnoj stazi respektabilne veslačke snage iz nekoliko država. Posebno se to odnosi na mlađe dobne kategorije iz čak 23 domaća kluba, dva slovenska (Bled i Maribor), dva bugarska (Čerpokov i Hebros) te bečkog Donaubunda.

U dvodnevnom programu po gotovo tropskoj vrućini bilo je obilje zanimljivih utrka, te raznih klupskih kombinacija, ponajviše u dvojcima i četvercima. Sjajan odaziv imali su i neumorni veterani koji su se, osim nastupa u manjim posadama, za najatraktivniju discipline uspjeli složiti u pet osmeraca. Trofejni gusarovac Igor Boraska imao je veliku želju nastupiti pa je u posuđenom samcu odradio “neprilagođen nastup” za šesto mjesto od sedam natjecatelja. “Neprilagođen” - zato što se, kako reče, nije uspio prilagoditi čamcu iz mladostaškog hangara.

Bilo je i iznimno uvjerljivih pobjeda, poput one u lakim parićima Vedrana Radonića i Dina Rupčića koji su najbliže konkurente ostavili na +30 sekundi. Koliko duljina čamaca iznosi pobjednička prednost, gledalo se i za Marcelom Miloševićem u samcu, a zanimljiv pothvat je iza Patrika Farkaša (VK Croatia). On je u juniorskom samcu slavio sa 12 sekundi prednosti, a iz razgovora s njegovim trenerom saznali smo da je na sredini staze imao vrijeme za A normu.

- Da sam to znao, potegnuo bih svom snagom do kraja staze
– izjavio je vrlo perspektivni croatijaš.

Bilo je i zanimljivih reakcija na odličja, a zasigurno najupečatljiviji je usklik mladog Kaštelanina nakon primitka lijepo stilizirane i prilično masivne kolajne na samome početku finalnih natjecanja. Sve je rekao u jednoj riječi: Asti!

Drugog dana natjecanja jednu je mladostašicu zaintrigiralo “siromaštvo” medalje:

- Jučer su za drugo mjesto dodjeljivane puno veće medalje, ja ne znam kaj je to danas? Bilo je i sudara čamaca, lošeg “parkiranja”, pucanja vesala…, a o bogatstvu nesvakidašnjih događaja na 17. izdanju Jumbeka, najbolje govori zaključak jednog veterana:

- Dobro je da ova regata ne traje tri dana…  I oni sudionici regate koji nisu dobili odličja – pobjednici su! Ispunili su Jumbovu želju da se svakom tko se bavi veslanjem omogući i natjecanje… Organizacija regate bila je na visokoj razini, posebno kada se uzmu u obzir temperaturna “pržionica” u oba natjecateljska dana.

Rezultati (VSZ)

Fotogalerija ( VK Jarun) 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP juniora - Hazewinkel


Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu