> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

NESLAVAN START SENIORSKOG EP-a U BEOGRADU  

U polufinalu samo Sinković u samcu i četverac ‘bez’

30. svibnja 2014. Autor: Petar Milin

Jedna filmska rečenica iz nama istočne kinematografije kaže: Nikad nemoj ništa započinjati petkom! A seniorski EP na beogradskoj Adi Ciganliji počeo je baš petkom. Neslavnim petkom za elitno hrvatsko veslanje! Od devet hrvatskih čamaca, u  polufinale su prošli samo muški samac Martin Sinković i četverac bez kormilara (Šain, Vekić, Kolobarić, Janjić).

Sinković je poluzavršnicu izborio pobjedničkim repasažom, nakon drugog mjesta u premijernom kvalifikacijskom nastupu (samo pobjednici skupina osiguravali su ulaznicu za polufinale). U subotu, dvije minute do 13 sati, Martin Sinković će veslati za europski finale samaca. Tri su mjesta, a ostalih pet konkurenata stižu iz Italije, Belgije, Litve, Velike Britanije i Finske. Iako su Čeh Synek i Nijemac Hacker u drugoj skupini, Martin će imati opasne rivale u Litavcu Griškonisu i Britancu Campbellu. 

Iktusov četverac bez kormilara bio je drugi u kvalifikacijama, ali upravo toliko je i bilo potrebno za izravni prolazak u subotnji polufinale. U 11.34 kreću u “fajt” za jednu od tri finalne vize, a protiv sebe će imati posade iz etabliranih veslačkih nacija – Nijemce, Talijane, Britance, Francuze i Španjolce.

Nakon trećeg mjesta u izlučnoj skupini (iza Rumunjki i Irkinja), Sonja Kešerac i Maja Anić u ženskom dvojcu bez kormilara imaju priliku kroz repasaž (subota, 10.38) proći u nedjeljni A finale, a za dva mjesta borit će se i njihove suparnice - Srbijanke, Talijanke, Nizozemke i Ruskinje.

Nakon neuspjelih repasaža, svi ostali naši predstavnici u borbi su za C i D finale, a natjecateljski dan ponovno otvaraju laki veslači – samac i dvojac na pariće.

> Rezultati i startna lista za subotu 

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP juniora - Hazewinkel


Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu