> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

  

EUROPSKO PRVENSTVO SENIORA - BLED

Valent i Martin Sinković prvaci u dvojcu na pariće!

28. svibnja 2023. Autor: Petar Milin, Foto. worldrowing.com

Još jednu prekrasnu priču, u prelijepom okruženju na Bledskom jezeru, ispisali su Valent i Martin Sinković osvojivši zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Europskom prvenstvu.

Bila je to 51 medalja sa velikih natjecanja za braću Sinković. Nakon što su pobijedili u utrkama eliminacija i polufinala, u nevjerovatnom finišu finalne utrke potpuno su slomili talijansku posadu i na kraju  pobijedili s vremenom od  6:07.00,  za više od sekunde bržim m od Talijana (06:08.25 ), dok su trećeplasirani Nizozemci utrku završili u vremenu  06:10.74.

- Pobjeda je time slađa jer je bila ovako tijesna utrka. Talijani su nas stigli i prestigli, ali smo u završnih 400 metara vidjeli da su se potrošili i da ne odmiču više. Znali smo još od lani da imamo dobar sprint ako nam zatreba i rekao sam tada Martinu - idemo! Kad smo potegnuli, brzo smo ih slomili, rekao je Valent Sinković nakon utrke.

Čestitke veslačima i treneru Nikoli Braliću na još jednom velikom uspjehu za njih i hrvatsko veslanje!

Naše druge predstavnice u finalu, sestre Ivana i Josipa Jurković također su odlično veslale, bile su četvrte, nakon što su na prvih 500 metara vodile, na 1000 i 1500 su bile izjednačene sa Španjolkama za broncu.  Ohrabruje što je to bio puno bolji nastup nego li na regati Svjetskog kupa u Zagrebu.

Braća Anton i Patrik Lončarić plasirali veslali su finale B, gdje su zauzeli četvrto mjesto, odnosno ukupno deseto. U prvoj utrci eliminacija zauzeli su treće mjesto, repasažu također treće, dok su u polufinalu bili šesti.

Damir Martin također je veslao u finalu B, gdje je zauzeo peto mjesto, ukupno jedanaesto. U prvoj utrci eliminacija bio je drugi, izborivši izravno polufinale gdje je zauzeo peto mjesto.

Dora Dragičević u lakom samcu zauzela je peto mjesto u finalu B, dok je četverac na pariće u sastavu  Karlo Borković, Davor Poljančić, Roko Bošković i Fran Šuk također svoj nastup završio u finalu b, sa šestim mjestom odnosno ukupno dvanaestim.

> rezultati

> nastupi hrvatskih veslača na EP seniora

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA