> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

  

EUROPSKO PRVENSTVO SENIORA - MUNCHEN

Valent Sinković Martin Sinković zlatni u dvojcu na pariće!

14. kolovoza 2022. Autor: Petar Milin

Braća Valent i Martin Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Europskom veslačkom prvenstvu koje se održalo u Münchenu. U tri nastupa u Münchenu, tri pobjede, u elimacijskoj utrci, polufinalu i na kraju finalu. Impresivno ih je bilo gledati, kao i u uvijek.

Utrka finala bila je napeta u prvom dijelu staze kada su na kratko Španjolci imali inicijativu ali nakon što su u drugom dijelu utrke Sinkovići slomili otpor Španjolaca, ušli su u cilj prvi s vremenom 6:35.93, drugi su bili Španjolci Aleix Garcia Pujolar Rodrigo Conde Romen (6:38.46), a treće mjesto zauzeli su Litavci Armandas Kelmelis Dovydas Nemeravicius (6:42.11).

"Presretni smo s europskom titulom! Bilo je teško kao što smo i očekivali, Španjolci su bili odlični protivnici, čak su nas i iznenadili, krenuli jače nego što smo mislili. Ali mi smo se dobro osjećali u čamcu, bila nam je dobra tehnika, odličan ritam tako da smo odlučili nastaviti veslati svoj tempo, a drugih 1000 metara što budemo mogli napraviti. Na kraju se pokazalo kao dobra i dobitna odluka. Španjolci su posustali malo zadnjih 1000 metara iako znamo da imaju dobar finiš pa se nismo smjeli opustiti", rekao je Valent Sinković.

"Presretni smo! Nakon šest godina titula u dvojcu na pariće, u staroj i najdražoj disciplini! Sada nas čekaju tri dana odmora i nakon toga idemo na pripreme za Svjetsko prvenstvo. Nadamo se da više nećemo imati ozljeda, da ćemo ove pripreme odraditi 100 posto i da ćemo biti još bolji na Svjetskom prvenstvu", komentirao je utrku Martin Sinković.

Još jednom čestitke veslačima i treneru Nikoli Braliću!

U Münchenu je finale izborila i posada ženskog dvojca bez kormilara. Sestre Ivana i Josipa Jurković izvrsno su veslale u eliminacijskoj utrci gdje su drugim mjestom izborile plasman u finale. U finalu su na kraju zauzele peto mjesto. Prvo mjesto osvojile su Rumunjke Iona Vrinceanu Denisa Tilvescu (7:34.41), srebro je pripalo Britankama Emily Fords Esme Booth (7:36.20)., a Nizozemke Ymkie Cleevering Veronique Meester (7:39.49) osvojile su brončanu medalju. 

U lakom samcu nastupila je Dora Dragičević i zauzela treće mjesto u finalu B odnosno deveto mjesto ukupno.

Bila je ovo 18 medalja sa Eurpskih seniorskih prvenststava za hrvatske veslače. Europsko seniorsko prvenstvo obnovljeno je 2007. godine, a od tada hrvatski veslači osvojili su ukupno 18 medalja, od čega 8 zlatnih, 5 srebrne i 5 brončanih medalja.

> Rezultati

> Nastupi hrvatskih posada na EP seniora

Valent Sniković, trener Nikola Bralić i Martin Sinković nakon osvajanja zlatne medalje na EP u Münchenu


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA