> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

S JEDNOM POSADOM U BORBU ZA ODLIČJA NA JUNIORSKOM SP

Četverac bez kormilara u A finalu, Stojaković nije imala sreće

9. kolovoza 2014. Autor: Petar Milin

Na juniorskom SP-u u Njemačkoj hrvatsko veslanje imat će jednog predstavnika u A finalu. To je posada četverca bez kormilara - Filip Pedić, Bernard Samardžić, Toni Čavka i Josip Banović - koja je kao drugoplasirana završila polufinalni nastup. Cijelu utrku naši su veslači bili u “krugu finalista”, počeli su kao drugi da bi u središnjem dijelu staze dopustili Talijanima kratki “izlet” u društvo vodećih Nijemaca. U završnici su još malo pojačali i za “dlaku” vratili natrag od Talijana “svoje” drugo mjesto… Iz druge polufinalne skupine u finale su prošli Rumunji, Španjolci i Grci, stisnuti u razliku od sedamdesetak stotinki sekunde… Nedjeljni finale je u 13.30.

Našu sjajnu mladu skifisticu Teutu Leu Stojaković snašao je veliki sportski peh. Za samo 25 stotinki ostala je u predvorju A finala, nakon četvrtog mjesta u polufinalnoj utrci. Teuta je odveslala novu solidnu utrku (8:04.31), od početka se držala na četvrtom mjestu s kojeg je pokušala (iznova) jakom završnicom “uskočiti” u tercet za nedjeljni finale. Iako je u posljednjih 500 metara nadoknadila više do dvije sekunde prednosti Kineskinje Zhang, ostala je prekratka, točnije - staza se pokazala “prekratkom”… Ili je za taj djelić sekunde zakasnio Teutin fantastični finiš!? Nije uspjela i treći put biti - treća. U svakom slučaju - šteta! Jedna od najtalentiranijih hrvatskih veslačica imat će priliku još jednom demonstrirati kvalitetu u nedjeljnom B finalu (10.40).

Četverac na pariće - Josip Bobinac, Marin Ančić, Harald Brandt i Tomislav Šain – nije uspio proći u A finale jer za taj domet trebalo je biti među najbrža tri čamca u polufinalnoj skupini. Naši su bili treći na sredini staze, ali su ih iznenadili konkurenti iz “pozadine” te nisu uspjeli sačuvati “ulaznicu” za finale. Na kraju su stigli šesti pa će utjehu potražiti u utješnom finalu (10.12).

Podsjetimo, u B finalu (9.44) veslat će i naš ženski dvojac bez kormilara Ivana Vilenica i Tea Kavčić, dok će posada ženskog dvojca na pariće - Dora Dragičević i Julia McCullough, kao i članovi muškog dvojca bez kormilara – Ivan Olah I Ivo Bonacin - veslati u D finalu.

 
Rezultati pretposljednjeg dana juniorskog SP-a u Hamburgu

  

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP seniora do 23 godine - Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu