> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

  

EUROPSKO PRVENSTVO SENIORA U SZEGEDU

Ivana i Josipa Jurković brončane u dvojcu bez kormilara!

29. travnja 2021. Autor: Petar Milin

Na Europskom veslačkom prvenstvu održanom u mađarskom Szegedu, sestre  Ivana i Josipa Jurković  osvojile brončanu medalju u ženskom dvojcu bez kormilara! Bila je to prva ženska medalja u zadnjih 12 godina sa Europskih prvenstava. Zadnju su za Hrvatsku osvojile Sonja Kešerac i Maja Anić još u Vareseu 2012. godine.

Do zadnje četvrtine utrke sestre Jurković bile su četvrte ali su u samoj završnici uspjele nadoknaditi zaostatak i osvojiti broncu. Rumunjke su osvojile zlato s vremenom 7:52.05, dok je srebro pripalo Grkinjama s vremenom 8:00.87.

- Bilo je napeto, vjerujemo gledateljima i više nego nama. Možemo reći da smo se prošvercale do zadnjih 500 metara, ali onda smo pokazale našu krv s kamena, s otoka. Prezadovoljne smo, ovo je naša prva seniorska medalja i idemo dalje graditi, rekla je Josipa Jurković.

- Hvala mama i tata, hvala baba ako si gledala utrku, hvala obitelji i prijateljima i hvala svima koji su bili uz nas i koji su vjerovali u nas, nadodala je Ivana Jurković.

Hrvatska je imala još jednu posadu u finalu u borbi za medalju. Valent i Martin Sinković ovaj puta nisu uspjeli dohvatiti pobjedničko postolje, zauzeli su četvrto mjesto.

Damir Martin zauzeo je ukupno dvanaesto mjesto u samcu, braća Anton i Patrik Lončarić bili su trinaesti u dvojcu na pariće dok je Dora Dragičević bila šesta u lakom samcu.


> Rezultati

> Nastupi hrvatskih posada na EP seniora

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA