> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

  

3. REGATA SVJETSKOG KUPA - LUZERN

Braća Sinković ukupni pobjednici Svjetskog kupa!

10. srpnja 2022. Autor: Petar Milin Foto: worlrowing.com

Treća i posljednja regata ovogodišnjeg Svjetskog kupa održana je u Luzernu. Braća Valent i Martin Sinković ostvarili su i treću pobjedu u dvojcu na pariće u tri nastupa ove sezone, u Beogradu, Poznanu i sada Luzernu. Time su ujedno postali i ukupni pobjednici ovogodišnjeg natjecanja za Svjetski kup u disciplini dvojca na pariće.

Kao i na prethodne dvije regate, bila je to na kraju pobjeda, uz osvojeno prvo mjesto u eliminacijskoj utrci, polufinalu i na kraju slavili i u finalu s pobjedničkim vremenom 6:07.19. Australski dvojac je bio drugi sa sekundom zaostatka (6:08.10), a jako dobru utrku su odradili i Španjolci Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romero koji su na kraju bili treći (6:08.56).

- Presretni smo s pobjedom! Bila je stvarno naporna utrka i ovim putem čestitamo Australcima i Španjolcima koji su bili sjajni protivnici, naročito u finišu. Mi smo odveslali svoje, ostvarili tri pobjede u tri svjetska kupa i sada gledamo samo naprijed, rekao je Valent Sinković.

- Imamo još posla za odraditi. Moram priznati da sam sa sobom nisam skroz zadovoljan kako sam odveslao danas, ali to je dobar poticaj za dalje da budemo još bolji i da uvijek damo sve od sebe. Sada nam kreću pripreme, idemo još više raditi i nadamo se na Europskom prvenstvu odveslati najbolje što znamo, izjavio je Martin Sinković.

Bila je ovo vrlo dobra uvertira za Europsko prvenstvo koje će se održati u Münchenu od 11. do 14. kolovoza.

Čestitke veslačima i treneru Nikoli Braliću na još jednom uspjehu!

U Luzernu su nastupile još dvije hrvatske posade. Još jedno finale izborile su sestre Ivan i Josipa Jurković u dvojcu bez kormilara gdje su zauzele peto mjesto. Ivana i Josipa dobro su krenule u utrku te su na prvih 500 metara bile na trećem mjestu da bi do kraja utrke vodile borbu za četvrto mjesto koje su na kraju ipak zauzele Čehinje. Pobijedile su veslačice Novog Zelanda u velikoj borbi sa Rumunjkama.

Damir Martinu, nakon prolaska u četvrtfinale samaca, izmaklo je polufinale za tri stotinke sekunde! Damiru je to bilo prvo međunarodno natjecanje nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

> rezultati

> nastupi hrvatskih veslača na regatama SK

Braća Sinković i trener Nikola Bralić

Sestre Jurković i trener Aleksandar Vukojičić

Damir Martin


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA