> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

  

PRED OLIMPIJSKE IGRE

Ispraćaj naših olimpijaca u Tokio

13. srpnja 2021. Autor: Petar Milin

U organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora priređen je tradicionalni, svečani ispraćaj 59 hrvatskih olimpijaca koji će predstavljati Hrvatsku u 16 sportova na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U prvoj skupini olimpijaca koji su otputovali u Tokijo na Olimpjske igre našli su se i naši veslači olimpijci zajedno sa svojim trenerima. Valent i Martin Sinković sa trenerom Nikolom Bralićem te Damir Martin i trener Srečko Šuk.

Povodom odlaska prve velike skupine sportaša na Olimpijske igre u Tokio, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša istaknuo je kako će ovogodišnje OI u Tokiju biti održane u posebnim, pandemijskim okolnostima, no kako to nije prepreka za njihovo održavanje niti za dobar uspjeh hrvatskih sportaša na ovom natjecanju.

"Tokio je će biti izazovan, potpuno neuobičajen i postavit će puno nesportskih, organizacijskih izazova koji proizlaze iz vremena u kojem živimo i okolnosti danas. Ne dajte si pokvariti sportsko raspoloženje i uživajte u Igrama koje su produkt vremena u kojem živimo”, rekao je Mateša.

Šef misije hrvatske olimpijske delegacije Damir Šegota najavio je kako u Tokio putuje 59 hrvatskih sportaša i sportašica koji su ostvarili pravo nastupa, uz dva dodatna zamjenska sportaša.

"Delegacija će brojiti oko 125 članova, činit će je treneri, tehničko osoblje i članovi Misije HOO-a, što je skroman broj u odnosi na prethodne Olimpijske igre", rekao je Šegota.
 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA