> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

  

EUROPSKO SENIORSKO PRVENSTVO - VARESE

Braća Sinković europski prvaci u dvojcu bez kormilara!

11. travnja 2021. Autor: Petar Milin

Braća Martin i Valent Sinković osvojili zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara na Europskom veslačkom prvenstvu u Vareseu! Bila je to još jedna demonstracija veslanja u njihovom prepoznatljivom stilu: vodeći iz startnog bloka i dominirajući ispred svih posada do cilja. Na kraju uvjerljivo slavlje našeg dvojca u vremenu od 6:23.47 minuta ispred posada Italije i Srbije.

- Fenomenalna utrka i predivno je opet biti europski prvak nakon prošle godine kada su nas Rumunji iznenadili. Olimpijska je godina i jedva čekamo nove utrke, pogotovo povijesni, prvi Svjetski kup u Zagrebu, kazao je Valent Sinković.

- Imali smo odličan osjećaj protekla tri, četiri tjedna i ovo je bila baš dobra utrka. No, sezona je tek počela, a znamo što nam je cilj - olimpijsko zlato u Tokiju, izjavio je Martin Sinković.

Bila je to sedamnaesta medalja hrvatskih posada na Europskim prvenstvima seniora od kada je ono obnovljeno 2007. godine. Braća Sinković su tako osvojili svoju petu europsku titulu i treću u disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj nastupaju u posljednjih pet sezona.

U finalu su nastupile još dvije hrvatske posade. Damir Martin zauzeo je peto mjesto u samcu, što je izvrstan rezultat i dobra najava za Olimpijske igre nakon problema s ozljedama proteklih godina.

U ženskom dvojcu bez kormilara isto tako izvrstan rezultat postigle su sestre Josipa i Ivana Jurković osvojivši peto mjesto, i s velikim izgledima da konkuriraju za olimpijsku vizu za Tokio na posljednjoj kvalifikacijskoj regati.

U B finalu je nastupio četverac bez kormilara u sastavu Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić te Ivan Piton zauzevši šesto mjesto odnosno ukupno dvanaesto mjesto.

U dvojcu na pariće nastupili su David Šain i Goran Mahmutović i zauzeli 18. mjesto.

Slijedi nastup na regati Svjetskog kupa u Zagrebu od 30. travnja do 2. svibnja.

> Rezultati

> Nastupi hrvatskih posada na EP seniora 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA