> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

2021 World Rowing Indoor Championships

Veslači će se ogledati virtualno uživo

6. svibnja 2019. Autor: FISA

Svjetsko veslačko prvenstvo na veslačkim simulatorima 2021. (WRICH), koje je predstavio Concept2, vrhunski događaj za veslače u zatvorenom prostoru održati će se kao živo virtualno natjecanje . Finale ovog događaja trebalo bi se održati od 27. do 28. veljače 2021. godine.

"FISA želi organizirati fer Svjetsko prvenstvo u veslanju na otvorenom koje će biti otvoreno i dostupno natjecateljima iz cijelog svijeta", kaže predsjednik FISA-e Jean-Christophe Rolland.

Dok se trebaju utvrditi daljnji detalji, FISA-ina namjera je organizirati WRICH s više krugova natjecanja. Prvo kolo bi bilo otvoreno za svakog natjecatelja koji ima pristup Concept2 stroju ('statički Concept2 Model C, D ili E s PM3, PM4 ili PM5). Završno kolo prvenstva zamišljeno je da bude virtualna utrka uživo.

„Ovaj uglađeni pristup završnoj utrci utrke omogućit će FISA-i da stvori dinamičnu sportsku prezentaciju s jakom narativom usmjerenom na sportaše“, kažu Rolland.

Ova će platforma također omogućiti Svjetskom veslanju da promovira veslanje u zatvorenom prostoru izvan konkurencije na elitnoj razini. Određeni detalji, uključujući one oko pravila, kategorija utrka, procesa kvalifikacija i vremenskog rasporeda još se uvijek ispituju i bit će objavljeni kad postanu finalizirani.

Riječ "virtualno" ovdje se koristi kako bi se naznačilo da natjecatelji ne trebaju dijeliti isti fizički prostor da bi se natjecali, jer se njihovi nastupi mogu usporediti na mreži.

Riječ "uživo" ukazuje da će se virtualna usporedba predstava odvijati u stvarnom vremenu. Kombinacija ova dva elementa otvara vrata svjetskom veslanju da proširi domet ovog događaja na veslače iz cijelog svijeta. Omogućuje simulaciju istinske osobne konkurencije, istovremeno prihvaćajući nove mogućnosti virtualnih trka uživo.

Ova odluka je također odgovor na neizvjesnost otkazivanja događaja u sljedećih 12 mjeseci, potrebu minimiziranja financijskog rizika za sve dionike, nemogućnost dovršetka odgovarajućih posjeta mjestu i priprema za događaje. Ostaje mogućnost da bi "socijalna distanciranost", maksimalna ograničenja prikupljanja i poteškoće s međunarodnim putovanjem još uvijek mogli biti značajna.

Ovaj proaktivni pristup pružit će prijeko potrebnu sigurnost u međunarodnom kalendaru utrka.

poveznica --->
http://www.worldrowing.com/news/media-release-2021-world-rowing-indoor-championships-goes-virtual

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA