> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

NAJAVA MEĐUNARODNIH NATJECANJA U EUROPI

Novosti oko organizacije

24. lipnja 2020. Autor: HVS/worldrowing

Novosti za Europsko veslačko juniorsko prvenstvo 2020. u Beogradu, Srbija, 26. i 27. rujna

Zbog pandemije koronavirusa, Europsko prvenstvo u veslanju za juniore 2020. godine nije moglo biti održano prema planu. Prvobitno zakazana za 30. i 31. svibnja, no pandemija je značila odgodu samog natjecanja. Nakon konzultacija sa svjetskom veslačkom federacijom i savjetovanja s nadležnim vlastima, odlučeno je da se taj događaj odgodi za rujan.

Veslački savez Srbije i Europski veslački odbor (ERB) pomno prate nastalu pandemijsku situaciju i uz potporu vlade uspostavili su plan da organizacija natjecanja bude prema Smjernicama za sprečavanje infekcije ( Link ) na temelju preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i FISA komisije za medicinu sporta.

Svaki će sudionik morati ispuniti zdravstveni upitnik prije događaja ( Link Upitnik), a članice Federacije dužne su potpisati obrazac suglasnosti ( Link obrasca ) koji prihvaća odgovornost za svoje timove.

Iako se čini da pandemijska situacija u kontinentalnoj Europi dolazi pod kontrolu, još uvijek se razvija. Uvijek postoji mogućnost da se situacija promijeni u ono najgore, što bi moglo učiniti prvenstvo nesigurnim za sudionike. Organizijski odbor Beograda (OC) svjestan je takvih rizika i pregovara s hotelima kako bi ekipama smanjio financijski trošak. Ali nema garancije da će se uvjeti redovnih pravila o otkazivanju smještaja ( https://belgraderowing.org/accommodation/ ) poboljšati.

Nastaviti će se pratiti preporuke WHO-a i lokalne preporuke, a eventualna ažuriranja Smjernica za sprečavanje infekcije dijelit će se s federacijama državama članicama.

 

Novosti za Europsko veslačko prvenstvo 2020. do 23 prvenstvo u Duisburgu, Njemačka, 5. i 6. rujna

slučaj pojave koronavirusa u tvornici za preradu mesa u Njemačkoj, koji se izvještavao u medijima, natjerao je njemačku vladu 17. lipnja 2020. da glavni sportski događaji u Njemačkoj budu zabranjeni do kraja listopada, s izuzetkom događaja gdje je smanjen kontakt i poštivaju se higijenski propisi. Nakon ove najave, Organizacijski odbor potvrdio je s vladinim tijelima da je uspostavljen Plan zaštite od infekcije ( http://www.duisburg2020.com/#news ) za Europsko prvenstvo u veslanju ispod 23 godine u skladu s propisima i prvenstvoj može ići prema planu.Novosti za Europsko veslačko prvenstvo 2020. u Poznanju, Poljska, 9. i 11. listopada

Organizacijski odbor u Poznanu nastavlja blisko surađivati ​​s gradskim i medicinskim vlastima kako bi pripremio planove za provedbu potrebnih preventivnih mjera za sigurno odvijanje događaja. Konačna odluka  o postupanju trebala bi biti donesena prije  roka 31. srpnja 2020. nakon procjene najnovijeg stanja situacije COVID-19.

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA