> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

  

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO - BEOGRAD

Roko Bošković brončani u samcu!

27. rujna 2020. Autor: Petar Milin Foto: Jjulia Kowacic

Hrvatsko veslanje vraća se sa još jednog velikog natjecanja sa medaljom! Roko Bošković osvojio je brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održalo u Beogradu. Mladi skifist splitskog Mornara napravio je pravi podvig i zasluženo osvojio odličje na Europskom prvenstvu požrtvovnim nastupima. Čestitke Roku i treneru Luki Vrgoču!

U ovoj pandemijom korona virusa pogođenoj sezoni, čudo je zapravo da su se održala bilo kakva natjecanja pa je sam nastup naših veslačica i veslača u Beogradu bio uspjeh.

Tako su naši veslači ostvarili još jedno finale, to je uspjelo osmercu kojega su veslali Mate Papak, Antonio Strman, Roko Mucić, Matej Stilin, Niko Morović, Mario Budimir, Goran Mirić, Ivan Vuković s kormilarkom Beatom Gržan. Osmerac je zauzeo peto mjesto u finalu.

Za istaknuti je još nastupe mlade skifistice Reine Rimbaldo, koja je osvojila ukupno osmo mjesto, dvojca bez kormilara u sastavu Karlo Hašberger i Matej Galić, koji su zauzeli deveto mjesto. Ako se uzme u obzir da su svi još mlađi juniori, rezultat je još značajniji.

Četverac bez kormilara Petar Miličić, Josip Jokić-Božić, Marko Mravinac i Mario Miličić zauzeo je dvanesto mjesto, četverac na pariće Joshua Nicosia, Davor Poljančić, David Blagec i Luka Jurčić bio je četrnaesti, ženski dvojac na pariće Maura Mrduljaš i Barbara Sinovčić su bile jedanaeste, dok su Gordan Milovac i Frano Skojo bili petnaesti u dvojcu na pariće.

> Rezultati na poveznici

> Snimke utrka na poveznici

> Nastupi naših posada na EP juniora


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA