> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

  

EUROPSKO PRVENSTVO SENIORA - POZNAN

Valent i Martin Sinković srebrni u dvojcu bez kormilara!

12. listopada 2020. Autor: Petar Milin

Valent i Martin Sinković osvojili su srebrnu medalju na Europskom prvenstvu seniora u Poznanu! U sezoni pogođenoj pandemijom korona virusa bilo je to prvo veliko natjecanje za naše seniore. Braća Sinković su do finalne utrke ostvarila dvije uvjerljive pobjede, u eliminacijama i polufinalu. Na početku finalne utrke Nizozemci su nametnuli svoj tempo i izgledalo je kao da bi mogli osvojiti zlato, no potom su Rumunji preuzeli inicijativu, a hrvatski dvojac je ipak odlučnim zadnjim dijelom odbio napade Talijana koji su završili treći.

Pobjedničko vrijeme rumunjske posade bilo je 6:26.520 minuta, a Valent i Martin Sinković (6:29.460). Brončano odličje osvojili su Talijani Giuseppe Vicino i Matteo Lodo (6:30.550).

Čestitke veslačima i treneru Nikoli Braliću na još jednom velikom uspjehu!

Osim braće Sinković, u Poznanu su nastupile još tri hrvatske posade. Četverac bez kormilara, u sastavu Marko Ukropina, Ivan Piton te braća Anton i Patrik Lončarić, osvojio je treće mjesto u B finalu, ukupno deveto. Četverac je bio konkurentan u svakoj utrci i s malim zaostacima za pobjednikom.

Damir Martin zauzeo je drugo mjesto u finalu C odnosno 14. ukupno. Ovo mu je bilo prvo veliko natjecanje nakon povratka u puni trening i sanacije ozljede, pa je bilo teško očekivati borbu za odličja. Luka Radonić u lakom samcu zauzeo je također drugo mjesto u finalu c odnosno ukupno četrnaesto mjesto.

Hrvatsko veslanje tako je zaokružilo na najbolji način ovu skraćenu sezonu. Na Europskom prvenstvu svih kategorija od juniora, seniora do 23 godine i seniora osvojeno je odličje.

> Rezultati

> Nastupi hrvatskih veslača na EP seniora 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA