> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

  

SVJETSKO PRVENSTVO SENIORA - LINZ - OTTENSHEIM

Braća Sinković svjetski prvaci u dvojcu bez kormilara!

1. rujna 2019. Autor: Petar Milin

Braća Valent i Martin Sinković obranila su naslov svjetskih prvaka u disciplini dvojca bez kormilara! Superiornim nastupom dominirali su u finalnoj utrci u svom poznatom stilu. Bio je to šesti naslov svjetskih prvaka za braću Sinković u tri različite discipline, što ih svrstava u velikane svjetskog veslanja. Izvrsnim nastupom u malom finalu, Damir Martin je u samcu donio hrvatskom veslanju drugu olimpijsku normu, pa je već sada osiguran nastup dvije posade na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Četiri utrke na Svjetkom prvenstvu i četiri uvjerljive pobjede donijele su braći Sinković još jedan naslov prvaka, a veliku podršku našim veslačima pružili su i naši veslači iz svih krajeva Hrvatske, koji su bodrili braću sa tribina staze u Linzu.

- Dali smo sve od sebe. Išli smo do kraja i stvarno je tako bilo, jedva dolazim do daha. Predivan osjećaj i super utrka. Obranili smo i zlato u dvojcu i idemo spremni u Tokio, rekao je Martin Sinković.  

- Takva je bila i taktika. Očekivali smo Novi Zeland da će biti konkurencija, ali i da nemaju brzi start, u sredini smo puno radili da nas ne krenu stizati. Tu smo se potrošili, na kraju smo vidjeli da imamo više rezerve od njih. Još jedno zlato, sve je to nekako nadrealno, dodao je Valent Sinković. 

Sljedeći cilj je sada jasan - zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Sad ovu godinu treniramo najbolje što možemo i nadamo se ovakvoj utrci u Tokiju. Ovo nam je šesto zlato. Mi smo jedini bili u zadnje tri godine u dvojcu bez na postolju, to samo govori kako je teško biti u borbi za medalju, do riječi je jedva dolazio iscrpljeni Martin. 

FINALE A dvojaca bez kormilara:

1. HRVATSKA 6:42.28
2. Novi Zeland 6:45.47
3. Australija 6:51.81
4. Italija 6:55.34
5. Španjolska 6:57.40
6. Francuska 7:02.05

Čestitke veslačima i treneru Nikoli Braliću na velikom uspjehu!

Damir Martin odradio je zadani cilj, a to je bilo izboriti svoj drugi nastup u samcu na Olimpijskim igrama, nakon što je na Olimpijskim igrama u Riju 2016 osvojio srebrnu medalju. U finalu B zauzeo je drugo mjesto, što osigurava plasman na OI.

- Gadna utrka, stvarno sam odlično startao. Savršena sredina, a zadnjih 500 metara sam se borio sa zadnjim atomima snage. Očito ja ne mogu na laki način, već moram izvući na teži, rekao je Damir nakon utrke

Bilo mi je bitno biti među prva tri, uzeti vizu za Tokio. Pokušao sam pokazati što sam radio cijelu godinu, jako sam zadovoljan, van sam sebe, dodao je Damir. 

Ženske posade koje su nastupile u četvercu bez kormilara u sastavu Ivana i Josipa Jurković, Marcela Milošević i Bruna Milinović te dvojcu bez kormilara u sastavu Žana i Izabela Krakić, nisu uspjele doći do olimpijske norme, ali za njih postoji još jedna šansa sljedeće godine na predolimpijskoj regati, gdje su na raspolaganju još dva mjesta za OI u Tokiju. Četverac je zauzeo četrnaesto, a dvojac dvadeset i drugo mjesto.

U lakom samcu, koji je neolimpijska disciplina, nastupio je Luka Radonić, koji je ove godine ostvario zapažene nastupe na regatama Svjetskog kupa, na kraju je izborio plasman na sedamnaesto mjesto.

Sve rezultate utrka možete pogledati na portalu worldrowing.

Dosadašnje nastupe hrvatskih veslača na Svjetskim prvenstvima pogledajte ovdje.

 


 

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA