> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

  

IN MEMORIAM

TONI ČAVKA – BEBI (1996 – 2019.)

10. prosinca 2019. Autor: Petar Milin

Hrvatsku veslačku obitelj proteklih dana rastužila je vijest o smrti Tonija Čavke, koji nas je prerano napustio u 24 godini života. Teško je zamisliti bol koju osjećaju njegovi najmiliji, a i svi prijatelji koje je stekao u hrvatskoj veslačkoj obitelji, te koliki je to gubitak za njegov Hrvatski veslački klub Marina Kaštela, u  kojem je Toni zadnjih godinu dana obavljao i dužnost predsjednika kluba.

Toni je bio uzoran veslač koji je ostavio veliki trag u hrvatskom veslanju. Osvajač je dvije brončane medalje na Europskom juniorskom prvenstvu, 2013. godine u osmercu, zatim i 2014. godine u četvercu bez kormilara.  Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Hamburgu 2014. godine osvojio je brončanu medalju u četvercu bez kormilara.

Uz međunarodne uspjehe, ostvario je i zapažene nastupe na Hrvatskom veslačkom prvenstvu,  gdje je više puta osvajao naslove prvaka države u juniorskim kategorijama.  Dobitnik je i nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora ''Dražen Petrović'' za najuspješniju posadu u mlađim dobnim kategorijama u 2014. godini.

Uz sve trofeje koje je osvojio tijekom svoje uspješne veslačke karijere, Bebija je prije svega krasila ljudskost kojom zračio i okupljao oko sebe, čemu svjedoči i mnoštvo mladih koji su se okupili na posljednjem ispraćaju.

Posljednji ispraćaj bio je u ponedjeljak, 9. prosinca na groblju u Kaštel Starom.

Adio Toni i počivao u miru!

U ime Hrvatskog veslačkog sveza izražavamo iskrenu sućut obitelji, prijateljima i članovima Hrvatskog veslačkog kluba Marina Kaštela.


 

Podijeli na Facebook