> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

  

EUROPSKO SENIORSKO PRVENSTVO U LUZERNU

Zlato za braću Sinković u dvojcu bez kormilara!

2. lipnja 2019. Autor: Petar Milin

Zlatnom medaljom na Europskom prvenstvu u Luzernu braća Martin i Valent Sinković još jednom su nas oduševili! U utrci u kojoj su dominirali u svom poznatom stilu, suparnicima nisu dopustili, niti jednog trenutka, upletanje u borbu za prvo mjesto.

Hrvatsko veslanje na Europskom prvenstvu za seniore u Luzernu u finalu su predstavljale četiri posade, tri su izborile finalnu utrku za medalje, a vrlo blizu finalu bila je i posada ženskog četverca bez.

U dvojcu bez kormilara Martin i Valent Sinković obranili su naslov prvaka s prošlogodišnjeg Europskog prenstva u Glasgowu te tako postali, po drugi puta, prvaci u disciplini dvojca bez kormilara.

- Utrka je bila fenomenalna, prezadovoljni smo. Krenuli smo stvarno jako, napravili veliku prednost na samom početku, a onda smo još jače zapeli i povećali prednost pri čemu smo možda i malo pretjerali. Ipak smo uspjeli sačuvati stečenu prednost. Sigurno smo to odradili, stvarno smo uživali u ovom nastupu, rekao je Valent Sinković nakon utrke.

- Jedna predivna utrka, ni sami nismo vjerovali kako smo dobro ušli i već an 500 metara imali dužinu i pol čamca prednosti. Osjećaje je teško opisati, četvrti smo puta europski prvaci, prvi smo put obranili naslov. Napokon smo cijelu regatu odradili tako da smo u svakoj utrci bili zadovoljni. Sad idemo još više raditi i očekujemo još puno ovakvih nastupa i pobjeda, dodao je Martin Sinković

Odličan je bio i Damir Martin, dvostruki europski prvak u samcu, koji je nakon pobjede na prvoj regati Svjetskog kupa u Plovdivu, odveslao četiri vrlo ujednačene utrke u Luzernu te osvojio peto mjesto u finalu. Gledamo Damira koji se polako vraća u vrh svjetskog veslanja.

U lakom samcu vrlo dobro četvrto mjesto osvojio je Luka Radonić, brončani sa prve regate Svjetskog kupa u Plovdivu. Luka je također vrlo standardan te zaslužuje sve pohvale za svoj nastup.

U ženskom četvercu bez kormilara posada u sastavu Ivana i Josipa Jurković, Marcela Milošević i Bruna Milinović na kraju je zauzela osmo mjesto, finale je bilo vrlo blizu, a raduje što su naše veslačice u svakoj utrci sudjelovale ravnopravno u borbi s suparnicama.

Bila je to petnaesta medalja za hrvatsko veslanje na Europskim seniorskim prvenstvima. Europsko seniorsko prvenstvo obnovljeno je 2007. godine, a od tada hrvatski veslači osvojili su ukupno 15 medalja, od čega 6 zlatnih, 4 srebrne i 5 brončanih medalja.

Rezultate možete pogledatii na worldrowing stranici.

> Pregled nastupa naših posada na Europskim prvenstvima možete pronaći ovdje.Damir Martin

Luka Radonić

Josipa Jurković, Ivana Jurković, Marcela Milošević, Bruna Milinović

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA